Trocinka sa/bez plakanja&pevanja (sa pucanjem)
Lica:
Stariji sin - teenager-gamer
Penzioner taksista - kako ustedeti a i, bogami, zaraditi
Policajci - mladi&jaki
Vecite kukumavke - ispravljaci Krivih Drina
Lekar opste prakse - Kako Knjiga Kaze
Moja malenkost
....
Cin prvi - uvod
U poslednje vreme se intimiziram sa WC-om cesce nego sto mi dostojanstvo to dozvoljava, pa sam resila da preduzmem nesto po tom pitanju - dala da se uradi urinokultura.
Sve je bilo do detalja isplanirano - prvo banka (po pare za taksi), onda laboratorija (privatna, odmah pored banke) POSLE 12h, onda Onkoloski (da vidi doktorka) PRE 14h i - kuci. Znaci - sve mora brzo da se uradi, u periodu 12-14h.
Cin drugi - realizacija
'Zasto bas JA moram sa tobom kod lekara?', 'Sacekaj da skinem jos ovu igricu', 'Jel' to ne moze popodne?', 'OK, hoces da mi kupis sladoled?', i nekako stigosmo do banke.
Razapeta sarena traka, desetak policajaca i - 'Banka ne radi, udaljite se!'
'Ne mogu da se 'udaljim', idem u laboratoriju PORED banke!!'
U laboratoriji NISU gotovi rezultati, stizu posle 15h (PREKASNO!), ali mozemo da odemo u njihovu centralu na Slaviji i da uzmemo rezultate odmah.
Sledeca banka je 10-15 minuta peske udaljena, trcimo do banke ('mama, haj'mo kuci'), usput lomim naocare za sunce i uzimam lovu. Hvatamo prvi taksi i kazemo da JAKO zurimo - OK, idemo preko Gvozdenog mosta. Ma idi kuda hoces, preleti ako mozes, samo sto pre do Slavije!!
Na Gvozdenom mostu (tuda idu tramvaji, prim.aut.) nestaje struje - zaglavljeni smo izmedju dva tramvaja cca sat vremena! Za to vreme mi taksista objasnjava kako je plin super i koje sve delove za Juga mozes da nakarikas na Fiatova vozila. Klinac igra igrice na telefonu...
Cin treci - grande finale
Na Slaviji uzimamo rezultate i trcimo na Onkoloski - NE RADI!! Zatvoreno do ponedeljka! Svi pacijenti su pusteni kuci i nema lekara - dodji u ponedeljak.
Hvatamo drugi taksi do Doma zdravlja - molim sestre da me puste preko reda, jer sam pacijent na hemoterapiji. 'Stani ispred ordinacije, recicemo doktorki, pa sta ona odluci'.
Stojim ISPRED ordinacije, i pocinje paljba - 'i mi ostali cekamo', 'mlada si, mozes da cekas', 'sta ti mislis, da smo mi budale sto sedimo i cekamo, a ti si pametna?', 'kakav je to nacin, sto ona da ide preko reda?', itd. Klinac se i dalje igra...
Doktorka me proziva, gleda one rezultate - 'ne mogu da vam dam nikakav antibiotik, to zavisi od hemoterapije, pitajte lekare na Onkoloskom u ponedeljak'. Hvala, dovidjenja!
....
Na autobuskoj stanici pocinje pljusak...
Sta sve mozes u Beogradu kad je ... petak?
Draga moja,
Bas mi je drago da ti se svidja - vidis, to (tj. pisanje) je jos jedna od stvari kojima bih mogla da se bavim ako/kad odem u penziju,
Inace, sada sam na tzv. vikendu (juce otisla, posle par sati se vratila, idem ponovo sutra uvece), pa se nadam da cu PRE Uskrsa uspeti da odradim famoznu VI terapiju.
Naravno, uveliko racunam na tvoje sugestije sta/kako/gde se posle radi...
Bas mi je drago da ti se svidja - vidis, to (tj. pisanje) je jos jedna od stvari kojima bih mogla da se bavim ako/kad odem u penziju,

Inace, sada sam na tzv. vikendu (juce otisla, posle par sati se vratila, idem ponovo sutra uvece), pa se nadam da cu PRE Uskrsa uspeti da odradim famoznu VI terapiju.
Naravno, uveliko racunam na tvoje sugestije sta/kako/gde se posle radi...
Draga moja Oldi,
Ovo sto cu sada da ti ispricam nemoj da uzmes odmah kao pravilo. Znas i sama da stvari od moje sobe do tvoje, koja je odmah pored, mogu da izgledaju kao nebo i zemlja.
Naime, ono sto sam ja primetila za tih sest meseci je sledece. Zene, za koje se 99,9% zna da ce zavrsiti sa hemo terapijom, u toj otpusnoj listi nakon VI hemo dobiju u zadatak da na drugu procenu donesu skener, a one koje dobijaju jos dve hemo, rade samo ultra zvuk abdomena i male karlice. Ako se to desi, molim te, nemoj preterano da se nerviras. Ja sam bila pripremljena za jos dve hemo terapije. Znas i sama kako sam se osecala kada mi je receno da je sve zavrseno!
E sad, meni je receno (rekla mi je sestra iz jedinice) da minimum 8 hemo dobijaju zene koje su na lecenjem krenule sa metastazama ili sa recidivom koji se je pojavio u medjuvremenu od operacije.
Onih 6 hemo je minimum za one koje nisu imale metastaze ili recidiv.
Kao sto rekoh, pitanje koje je pravilo u vasoj sobi.
Veliki zagrljaj.
Nasa kafica se uveliko priblizava. Javi mi se kad dodjes kuci.
Ovo sto cu sada da ti ispricam nemoj da uzmes odmah kao pravilo. Znas i sama da stvari od moje sobe do tvoje, koja je odmah pored, mogu da izgledaju kao nebo i zemlja.
Naime, ono sto sam ja primetila za tih sest meseci je sledece. Zene, za koje se 99,9% zna da ce zavrsiti sa hemo terapijom, u toj otpusnoj listi nakon VI hemo dobiju u zadatak da na drugu procenu donesu skener, a one koje dobijaju jos dve hemo, rade samo ultra zvuk abdomena i male karlice. Ako se to desi, molim te, nemoj preterano da se nerviras. Ja sam bila pripremljena za jos dve hemo terapije. Znas i sama kako sam se osecala kada mi je receno da je sve zavrseno!
E sad, meni je receno (rekla mi je sestra iz jedinice) da minimum 8 hemo dobijaju zene koje su na lecenjem krenule sa metastazama ili sa recidivom koji se je pojavio u medjuvremenu od operacije.
Onih 6 hemo je minimum za one koje nisu imale metastaze ili recidiv.
Kao sto rekoh, pitanje koje je pravilo u vasoj sobi.
Veliki zagrljaj.
Nasa kafica se uveliko priblizava. Javi mi se kad dodjes kuci.