Sinusna Tahikardija-pomoc

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
oskark
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 14, 2008 12:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Sinusna Tahikardija-pomoc

Post od oskark »

Pozdrav svima.

Imam jedan problem, pa bih molio za malo pomoci.
Naime, pre nekoliko meseci sam isao na lekarski pregled za vozacki. Sve je bilo u redu dok nisam stigao do merenja pritiska i tako to. Doktorka me poslala na EKG i rekla mi je da se javim lekaru da mi ispitaju sta bi to moglo biti. Dobio sam i uput za internistu.Ona me je pregledala i poslala me kod kardiologa specijaliste na pregled, ultrazvuk i holter po potrebi.Sestra na salteru mi je zakazala za holter, i nakon njegovog nosenja dobio sam dijagnozu: sinusna tahikardija od cega je VES 4 a SVES 143.Lupanje srca mi je 165. I to je sve sto znam. Do lekara kardiologa nisam ni stigao jer mi je sestra uzela uput. Otisao sam kod opsteg lekara po uput ponovo i sestra mi je rekla da rezultati nisu tako losi, i da moram da idem kod interniste da me ona posalje ako hocu kod kardiologa. I tako me vec mesec dana vrte u krug.
E sad, verujem da rezultati nisu losi, ali ja ipak nisam najbolje.Primetio sam dosta da se zamaram. Kada dizem malo teze imam jako bolove u predelu grudnog kosa. A najgore mi je kada legnem uvece imam osecaj da mi je srce u grlu i da ce mi svake sekunde iskociti. A pre neki dan sam imao grc duz cele leve ruke, da nisam mogao ni da je pomerim, i da sam se bukvalno savio od bolova.A uvek sam imao povisen pritisak od kako znam, sem u zadnje vreme mi cesto varira.Nekada mi bude 160/95, pa 90/75, a njkatasrofalnija je bila 108/92.
Kazu da na srcana oboljenja utice i genetika. Mog oca su operisali pre dve godine. Njemu su menjali oba zalizaka.
Inace imam 22 godine.

Pa vas stvarno molim za malo pomoci, posto sa ovim lekarima nema kraja.
ozzy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 22, 2007 6:46 pm

Post od ozzy »

Meni su tahikardiju konstatovali sa 29 godina jer sam tad prvi put posjetio kardiologa,a te napade imam vec godinama.uzimao sam propranolol 2x20mg dnevno i xanax ili xalol po potrebi.meni su otkucaji isli i preko 250 a pritisak takodje sa velikim varijacijama.Kasnije je bolest uznapredovala pa mi je sam dijagnoza WPW sindrom.Tu otkucaji idu i preko 300.Trenutno uzimam amiodaron i razne bobe za smirenje.Savjetovana mi je radiofrekventna ablacija.To je uvlacenje nekih elektroda kroz preponu u arteriju sve do srca gdje strujom sprze tu neku anomaliju koja izaziva nepravilne kontrakcije srcanog misica.Nisam to jos uradio.raspitaj se kod kardiologa dali bi tebi ablacija rijesila problem prije nego ti to uznapreduje.sretno
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Oskark potpuno te razumem ali ti moraš da dobiješ terapiju od kardiologa i mora neko da ti odradi kompletan pregled ! Ipak takve stvari nisu za internet ,može ovde neko da ti da savet i da se uporediš sa nekim ,ali to kod tebe (kod svakog ko oseti da ima problema sa srcem) ipak mora ''uživo'' lekar da idjagnostikuje ida ti da određenu terapiju !

pozdrav i sve najbolje !
oskark
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 14, 2008 12:00 am

poz

Post od oskark »

Hvala na odgovorima. Znam da bi trebao obaviti sve potrebne preglege, ai najverovatnije cu.
Samo sto kod nas docekati red kod svakog pregleda i doktora premijum. Kod kardiologa moram zakazivati, vec jesam. Samo sto kod nas se mora cekati red i po 6 meseci kod svakog doktora.A da ne spominjem aparate koje ne rade pa se ceka red i po godinu dana. Moj otac je recimo na holter cekao godinu i po dana.Jako su uzasni ovde....
Odgovori