molam odgovor
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Apr 11, 2008 11:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
molam odgovor
kazete mi kolku e kancerot nasleden i dali e tocno deka naslednite geni mozat da se pronajdat i dokolku gi ima onie koi go prenesuvaat kancerot , dali istite mozat da se operiraat? ve molam za odgovor
Es una cosa triste no tener amigos, pero es aún más triste no tener enemigos
-
- Stalni član
- Kontakt:
najprvo da vi zablagodaram za brziot odgovor ne go ocekuvav tolku brzo!sto znaci toa indicirani preventivni operacii? vo mojata familija dedomi pocina od ca ventruculi, negovata vnuka ,moja prva bratuceda isto taka od Ca ventruculi, isto taka i brat na dedomi pocina od kancer na drug del od teloto a negovata sestra zivee so metastazi na gradite veke 15 godini. posledno pocina majka mi od ca ovarii.dali ima tuka nekoja povrzanost i dali se nasleduva po nekoe pravilo? kolkava e verojatnosta da gi imam nasledeno tie geni i jas? i ne mi odgovorivte, slusnav na edna vasa srpska televizija deka mozat da se pronajdat tie geni i da se otstranat? ve molam toa mi e mnogu vazno.znam deka postaviv mnogu prasanja megutoa bolesta e mnogu kompleksna i kolku da citam sekogas ima nesto sto ne mi e jasno.
Nisam siguran da sam dobro razumeo sve ali postoje Lynch I i Lynch II kancerski sindromi kao i Peutz-jegher sindrom ali su opet indikovane genetske analize.Inace prognoza Ca zeluca je vrlo ozbiljna a i ako se utvrdi povecan rizik indikovane bi bile gastrskopije u cilju ranog otkrivanja.marijanag napisao:najprvo da vi zablagodaram za brziot odgovor ne go ocekuvav tolku brzo!sto znaci toa indicirani preventivni operacii? vo mojata familija dedomi pocina od ca ventruculi, negovata vnuka ,moja prva bratuceda isto taka od Ca ventruculi, isto taka i brat na dedomi pocina od kancer na drug del od teloto a negovata sestra zivee so metastazi na gradite veke 15 godini. posledno pocina majka mi od ca ovarii.dali ima tuka nekoja povrzanost i dali se nasleduva po nekoe pravilo? kolkava e verojatnosta da gi imam nasledeno tie geni i jas? i ne mi odgovorivte, slusnav na edna vasa srpska televizija deka mozat da se pronajdat tie geni i da se otstranat? ve molam toa mi e mnogu vazno.znam deka postaviv mnogu prasanja megutoa bolesta e mnogu kompleksna i kolku da citam sekogas ima nesto sto ne mi e jasno.
-
- Stalni član
- Kontakt:
uste ova prasanje. dali dokolku gi imam ovie sindromi mozam da napravam nesto protiv niv, postoi li nacin da mi se otstranat. se izvinuvam ama i jas dobro ne ve razbiram zatoa mozebi vi postavuvam isti prasanja. ke vi povtoram, majka mi pocina od ca ovarii na 44 godini, kolkava e verojatnosta da ja nasledam bolesta, fizicki bev skoro identicna so majka mi. vi blagodaram uste ednas i izvinete