Moja tetci/72 god/ je uradjena postedna operacija desne dojke,sa exploracijom ipsilateralnih zlezda.
Dg.COMEDOCARCINOMA BIFOCALIS/unutar kanalni Ca "IN SITU"
u sadrzaju desne axile Ph nalaz:LIMPHADENITIS RACTIVA ET FIBROSIS ET SINUS HYSTOCYTOSIS LIMOHNODORUM/\No 16/
tumor je duplex jedan dimenzija 10x10x8 mm drugi na 15 mm udaljen od prvog dim.7x5x4 mm.
Hormonski receptori:
ER O
PR O
HER2 O
zanima me prognoza i eventualno mguca terapija.
COMEDOCARCINOM DOJKE
Re: COMEDOCARCINOM DOJKE
nebvuj napisao:Mojoj tetci/72 god/ je uradjena postedna operacija desne dojke,sa exploracijom ipsilateralnih zlezda.
Dg.COMEDOCARCINOMA BIFOCALIS/seu DCIS High Grade,unutar kanalni Ca "IN SITU"
u sadrzaju desne axile Ph nalaz:LIMPHADENITIS RACTIVA ET FIBROSIS ET SINUS HYSTOCYTOSIS LIMOHNODORUM/\No 16/
tumor je duplex jedan dimenzija 10x10x8 mm drugi na 15 mm udaljen od prvog dim.7x5x4 mm.
Hormonski receptori:
ER O
PR O
HER2 O
zanima me prognoza i eventualno mguca terapija.
Vidite kad je tumor in situ verovatnoca metastaziranja je nula jer nije probio bazalnu membranu i nije imao kontakt sa krvnim i limfnim sudovima,sto se tice limfnih zlezda u njima su samo promene koje se javljaju u sklopu imunog odgovora na tumor, nijedna iz prilozenog nije bila metastatski izmenjena,pretpostavljam i da je uradjena sentinel biopsija na osnovu koje je i odstranjen limfni cvor .Hemioterapija i radioterapija nisu predlozene obzirom da nije bilo infiltracije okolnog tkiva,limfonodalnih i sistemskih metastaza.
A kakvu bi vi prognozu ako je nesto in situ?? A ako ste vec se bavili istrazivanjem pa nabasali na CA 153(koji mozete da okacite macku o rep) i termine recidiv i metastaze onda i izguglajte sta znaci kada je nesto in situ za slucaj da nisam bio dovoljno jasan.nebvuj napisao:kakva je prognoza.mogucnost recidiva i koji najbolji nacin za rano otkrivanje metastaza/dali tumor marker ca-15-3 i mamografski pregeldi jednom godisnje su dovoljni?