Imam 26 godina, nemam dece. Pokusavala sam da ostanem trudna bez kontracepcije ali bez uspeha. Imam neuredne menstruacije na 14-16 dana. Lecila sam se sa agonostima dopamine zbog prolakiva koji je vidjen na NMR / avgust 2005 - promena intraselarnog i parsentralno i suprasealrno desno.
Imala sam galaktoreju a posle toga i hiperprolatinemiju reda velicine oko 200 mlU/l.
Poslednje nedelje sam radiala prolaktin i bio je 167 mLU/l.
Menarha u 13-oj godini a posle toga uredan menzes.
Rodjena Sestra mi je lecena od hipertreoze.
Nedavno sam ostavila cigarette.
Bila sam kod Endokrinologa i napisao mi je sledece:
Da sam eupnoicna, eumetabolicna, bez znacajne limfadenopatije, tereoidne zlezde lako difuzno uvecane, elasticne, bezbolne, pokretne (gr l), bez palpabilnih patoloskih rezistencija u dojkama, urednog nalaza na plucima i srcem, frek. 56/min TA 105/60 mmhg, jetra i slezina se ne palpiraju, eksrementi bez otoka.
Uradila sam sledece nalaze na doktorov zahtev u razlicitim intervalima ciklusa:
Posle menzesa:
Posle 5 dana ciklusa:
t3-1.16
t4-71.2
tsh-5.15
ft4-13.35
Molim da mi prodiskutujete strucno ove referetne vrednosti i sta ukazuju ?
Posle 10 dana ciklusa:
Biohemski parametri:
Albumini-50
Kalcijum serum-2.56
Neorganski fosfat-1.25
Jonizovani kalcijum-1.16
Hormoni:
Fsh-4.57
Lh-5.89
Prolaktin-117
Imunoloski parametri:
amc-129.6
Na ultra zvuku mi je ovo napisano u izvestaju.
Tireodea je normalne velicine, istmus 2.3 mm, reznjevi promera oko 42*14*14mm. Parehim zlezde je diskretno snizene ehogenosti, homogen, izuzev manjeg ehogenog nodusa u gornjem polu desnog reznja koji je kruznog preseka precnika oko 7.5 mm. Na vratu se ne vidi uvecani lgl.
Molim ako neko ima strpljanja da detaljno razmotri moje analize jer sam strasno zabrinuta.