Endometrioza nakon laparoskopije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
vilijem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 13, 2008 5:54 am

Endometrioza nakon laparoskopije

Post od vilijem »

Nedavno sam radila operaciju zbog uklanjanja ciste na desnom jajniku oko 6cm velike i zbog 4. stepena endometrioze,Sada trenutno pijem kontraceptivne tablete i na drugoj kutiji sam, ali pocela sam da krvarim prije 15 dana negdje na sredini ciklusa. Malo po malo i sada vec krvarim zajedno nekih 22 dana.Vise ne znam da li je menstrucija bila i do kada je trajala.Da li bi trebala promijeniti vrstu tableta, ili je ovo normalno na pocetku.Odbila sam Lupron, koji je bio predlozen zbog negativnih efekata.STA DA RADIM?Znam da krvarenje samo stvara nova zarista!!!
Milica30
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 7:48 pm

Post od Milica30 »

Ja sam se bash u Utorak 8 Aprila operisala Laparaskopski i uklonili su mi cistu velicine 6 x 4 ,...Terapija diferelinom 6 meseci

Znam da je to standardna terapija za endometrijozu i nije mi jasno kako to da vam je prepisana terapija kontraceptivnim tabletama kada ne sme biti krvarenja... :cry:

Moj savet obavezno trk kod ginekologa.. ne znam sta je Lupron predpostavljam da je nesto slicno kao diferelin... zasto ste na svoju ruku odbili terapiju?

puno pozdrava 8)
Odgovori