Moje srce

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
houselover
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 11, 2008 10:31 pm

Moje srce

Post od houselover »

Danas sam posetio doktora zbog povisene temperature i upale grla i kao sto sam i sam znao u pitanju je neka virusna prehlad,ali ne lezi vraze :) pozalim se ja doktoru da tako kada se odlaram tacnije kada se odmaram i kada sam fizicki neaktivan osecam da mi srce ubrzano kuca izmerim puls i on se krece izmedju 90-110 u minuti...odemo na EKG i uslede mi pitanja od dva doktora koja se nalaze tamo `` da li se bavim sportom?``, zatim me doktor upita da li sam nervozan ja kazem ko nije u danasnje vreme nervozan.....fakultet,novac,posao,devojka sve to me cini nervoznim...ali kazem da to nije ucestalo i setio sam se to u vezi sporta da ja ustvari cetri godine istrcavam po 5-6 puta dnevno na 5 sprat i kada udjem u stan meni srce da iskoci 120 otkucaja...nakon toga dobijem terapiju :mirovanje i da ne izlazim iz kuce to vreovatno zbog virusa i temperature a za srce sam dobio Propranolol 1/4 ujutru i Bromazepam 1/2 uvece...Inace imam 26 godina,nije da neverujem mom doktoru ali mislim da su vise glava pa metnije od jedne...Pozdrav
Korisnikov avatar
terpsichore
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 4:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od terpsichore »

sta ti je rekao koliko dugo da pijes te ljekove?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Zbog virusne infekcije definitivno treba da miruješ ,mnogo nas je tako zaradilo ''oštećenje '' srca ,jer smo zanemarivali sve simptome!
Propanolol se daje kada su dijagnostikovane tahikardije (ubrzan puls) E sad da li je tebi potreban ,to ipak mora lekar da kaže ,ali većina čim se požali na ubrzan puls odnosno kad broj otkucaja pređe 100 onda ga prepisuju !

Pozdrav!
houselover
Novi član
Novi član

Post od houselover »

terpsichore napisao:sta ti je rekao koliko dugo da pijes te ljekove?
Nedelju dana pa zatim na kontrolu
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

na osnovu samo ovih podataka nema osnova za uvodjenje beta-blokatora u terapiju! da li je jos nesto opisano u ekg-u?
za vreme prehlade puls je povisen zbog febrilnosti.
uvodjenje beta-blokatora osobi od 26 godina "s vrata" - bez holtera koji treba uraditi kada se normalizuje temperatura je vitium artis.
houselover
Novi član
Novi član

Post od houselover »

Nema niceg vise..a da samo mi je doktor jos rekao da me je nesto kao uvecano srce,kaze da mi srce kao kod sportiste inace se na bavim sportom i nisam neke velike konstitucije :D
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

pa to nije samo !!! to menja situaciju - hipertrofiji srca u tvojim godinama treba da se ispita uzrok!
nastavi sa redovnim kardioloskim kontrolama u nekoj od BG bolnica
houselover
Novi član
Novi član

Post od houselover »

drbgd napisao:pa to nije samo !!! to menja situaciju - hipertrofiji srca u tvojim godinama treba da se ispita uzrok!
nastavi sa redovnim kardioloskim kontrolama u nekoj od BG bolnica
Da,ali li mi je to rekao specijalista opste prakse na osnovu EKG-a sto mislim da nije kompententan da donosi takve dijagnoze,mislim da bih trebao da kontaktiram kardiologa??Da li gresim??
Korisnikov avatar
marra84
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 5:09 pm

Post od marra84 »

kontaktiraj nije na odmet da proveris cisto da budes siguran i ne kosta te nista.........idi na VMA sad mogu i civili a i imaju najbolju opremu.... :wink:
Zdravom coveku potrebno je mnogo toga,a bolesnom samo jedno!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

da - potreban je pregled kardiologa
houselover
Novi član
Novi član

Post od houselover »