Pre pet nedelja sam se porodila na carski rez. Cetvrti dan nakon porodjaja zaboleo me je stomak i doktor je ustanovio da je materica lenja i da se nije vracala ocekivanom brzinom u prvobitno stanje a da je uz to u njij bilo nekoliko povecih koaguluma. Dobila sam injekcije koje su ubrzale njihovo izbacivanje tj, pojacavale kontrakovanje materice. Kada sam izasla iz porodilista nakon osam dana, sve je bilo u redu dok recimo nakon tri nedelje nakon porodjaja nije ispalo još nekoliko koaguluma.
Mislila sam da je tu kraj i da je sad sve ocisceno. Pre nedelju dana sam bila na kontroli, i doktor je na ultra zvuku video da ih još ima međutim nije mi dao ništa za ubrzavanje njihovog izbacivanja jer dojim bebu.
Na svu sreću pa nema nikakvih propratnnih efekata (neobičnog mirisa niti temperature) osim povremenih bolova kao menstrualnih ali koagulumi još uvek ne ispadaju.
Da li postoji neki prirodan način kako bih mogla da ubrzam njihovo ispadanje? Imam zakazanu kontrolu za tri nedelje, i ako do tada ne ispadnu moracu na kiretazu sto me ni malo ne raduje.
A ni moj doktor nije bas voljan da cacka oko reza.
Ovo je dijagnoza sa kontrole koja je radjena tacno sa mesec dana. Jos da napomenem da jos uvek nije proslo cetrdeset dana od porodjaja.
Rt tvs: Uterus lako uvecan 56x78mm sa malo tecne krvi u kavumu i dosta koaguluma precnika 30x25 mm, kavum proširen.Adnexa bo.
UN: Cerviks zatvoren neuloziv, materica u RVF, uterus lakse uvecan meksi.
Adnexa slobodna.Lohije serokrvave.
DG ST POST SC am I.
Da li neko ima slicnog iskustva?
Hvala unapred,
dmi
Koagulumi nakon carskog reza
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ili nije dilatirao kanal grlića u toku carskog reza pa se rano zatvorio te krv nije mogla da se drenira napolje ili što je verovatnije da je ostao delić posteljice, jer nije pažljivo napravljena tzv. revizija materične šupljine tokom SC.
Bilo bi dobro da napravite UZ pregled kod nekog drugog iskusnog ginekologa?!