TROMBOPHILLIA I VESTACKA OPLODNJA HITNO ODGOVOR!!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
JESAV
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 6:16 pm

TROMBOPHILLIA I VESTACKA OPLODNJA HITNO ODGOVOR!!!!

Post od JESAV »

Imam 28 godina,radnik kozne galanterije,prva menstruacija u 12 godini,ali jako neredovna,4 godine sam isla po raznim lekarima da bih tek u 16 dobila konacnu dijagnozu policisticnih jajnika pila sam endometril prvih 10 dana a zatim sam pocela da koristim oralnu kontracepciju:DIANA -35(6 meseci),zatim LOGEST(godinu i po dana),LEGRAVAN koji i danas pijem.vec 6 godina se i suprug i ja lecimo od steriliteta njegova dijagnoza je AZOSPERMIJA.Pre 2 godine smo uradili IVF 4 puta bezuspesno tada sam primala inekcije MARIONAL i uporedo pila KLOMIFEN i na kraju PREGNIL inekcije.Posle cetvrtog pokusaj(treceg dana nakon zavhata IVF) dobila sam trombozu.Tek sad sam zavrsila sva ispitivanja u vezi tromboze i dobila dijagnozu TROMBOPHILLIA G20210A ali jos nisam bila kod hematologa da mi procita sve rezultate ali me interesuje vase misljenje kakve su mi sanse za trudnocu sa ovim dijagnozama da li ih uopste ima?Posto sam vec u pregovorima sa jednom klinikom u vezi vestacke oplodnje ali nece nista da rade bez rezultata hematologa a ja sam nestrpljiva da sto pre saznam sta me dalje ceka?
Burga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2007 2:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pozdrav-pitanje

Post od Burga »

Interesuje me, kako se manifestuje dijagnoza koju si navela, i kakve probleme konkretno imas?

Sto se tice IVF, mogu ti preporuciti kliniku Ivanovic, ul.Grcica Milenka 51 u Beogradu, jedna je od najveceg procenta po uspesnosti.

Puno srece i pozdrav
mised
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 12:38 am

..................

Post od mised »

JESAV,
Mi se lecimo vec dugo godina od bracnog steriliteta.Imali smo dve trudnoce,2005.godine mised u 7.nedelji trudnoce i 2007.godine mised u 9.nedelji trudnoce.Sve moguce analize smo odradili konacno i jednio sto nije uredu su postkoitalni test i FIIG20210A.Problem postkoitalnog testa se resava inseminacijom ili vantelesnom oplodnjom,ali kako se resava problem FIIG20210A?????????Rekli su nam da je moguc uzrok smrti plodova bas to,da je dolazilo do mikrotromboze i do prekida krvotoka ploda,pa da zato umre plod.Cekamo konacnu odluku i sud tima ginekolog-hematolog-geneticar......Da li su tebi rekli nesto???Ako imas bilo kakve informacije,napisi nam molimo te.
Mi smo saznali da se od momenta saznanja trudnoce koriste lekovi,ali ne znamo koji i kako,a pripremamo se za novu trudnocu jer nam istice 6 meseci od poslednjeg pobacaja.
Odgovori