gde otici na more
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 12:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
gde otici na more
Isli bi na more polovinom jula sa bebom koja ce tada imati godinu i mesec dana.Neznam gde bi bilo najbolje da idemo sa njom( u crnu goru).Sta bi trebalo poneti od lekova i od stvari i rekvizita,inace isli bi kolima.
najlepse je biti mama
Ako idete u Crnu Goru,bolje idite u neko manje mesto koje nema vodovod i kanalizaciju.Zvuci cudno,ali jedino u tim mestima je morska voda cista,jer nema kanalizacionih izvoda,koji su svuda blizu obale.U tim mestima ljudi kupuju vodu,tako da se ima normalno kupatilo i tekuca voda.Malo dete se uvek naguta morske vode,i onda neminovno povraca ili proliv,jer je pilo prakticno vodu iz kanalizacije.
Od lekova,obavezno nesto protiv temperature(paracetamol ili brufen),linex(protiv proliva),orosal,alkohol,hidrogen,hanzaplast.Ja obicno ponesem antibiotski sirup,ali suv,nerastvoren,pa ako zatreba,tamo ga u apoteci rastvore.Autan protiv komaraca.
Za suncanje je super nivein sprej total blok koji se lako nanosi.
Od lekova,obavezno nesto protiv temperature(paracetamol ili brufen),linex(protiv proliva),orosal,alkohol,hidrogen,hanzaplast.Ja obicno ponesem antibiotski sirup,ali suv,nerastvoren,pa ako zatreba,tamo ga u apoteci rastvore.Autan protiv komaraca.
Za suncanje je super nivein sprej total blok koji se lako nanosi.
Mi smo sa bebom od 3.5 meseca išli u Morinj (u zalivu) i na Žanjice. Meni je bilo bitno da na plaži ima prirodne hladovine - znači drveće.
Nisam nosila ništa posebno:
toplomer
Paracetamol sirup
Lineks
Fenergan mast (za ubode insekata) i sve moguće zaštite od komaraca - ono za struju, autan (mada nisam mazala tako malo dete) i neki chicco što se zakači za kolica
kremu za guzu
kremu za sunčanje
Od rekvizita možda bazenčić, šlauf.... ne znam. Naša beba je baš bila mala i kupala se sa nama u moru, na rukama. Meni je trebalo i koristilo puno peškira za plažu jer se brzo isprljaju a ja nisam baš bila raspoložena da na odmoru perem veš.
Najvažnija je dobra zaštita od sunca: krema, šešir, suncobran.
Nisam nosila ništa posebno:
toplomer
Paracetamol sirup
Lineks
Fenergan mast (za ubode insekata) i sve moguće zaštite od komaraca - ono za struju, autan (mada nisam mazala tako malo dete) i neki chicco što se zakači za kolica
kremu za guzu
kremu za sunčanje
Od rekvizita možda bazenčić, šlauf.... ne znam. Naša beba je baš bila mala i kupala se sa nama u moru, na rukama. Meni je trebalo i koristilo puno peškira za plažu jer se brzo isprljaju a ja nisam baš bila raspoložena da na odmoru perem veš.
Najvažnija je dobra zaštita od sunca: krema, šešir, suncobran.