Kako, zasto i sta je resenje???

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Kako, zasto i sta je resenje???

Post od Kicha »

Od cega nastaju gasovi u GITu? Da li to izaziva hrana, neke bakterije (dobre ili lose?), inflamacija? Ujutru i uvece imam najvise vazduha u crevima i nenormalno ih izbacujem (ali retko kada smetaju u smislu nadutosti ili mehanicke nelagode). Nemam dokazane nepozeljne stanovnike a imam proktitis. Zna li iko kakao da ih se resim jer me ovo nervira a ne mogu da dokucim odakle poticu s ozbirom da je 95% kolona zdravo a i ishrana je kvalitetna? Hvala svima!
malamica81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 10, 2008 6:38 pm

Post od malamica81 »

ISTI! Ali bas ISTI problem imam!!!! I muci me vec 3 godine! Ocajna sam i nesretna zbog toga jer ne mogu normalno da funkcionisem. Radila sam koprokulturu i ustanovljeno je da imam kandidu i pila sam espumisan kapi vec u 2 terapije i bude mi malo bolje ali kako prestanem u roku od par dana opet ISTO! Kao da nista nisam radila. Ishrana mi je takodje ok. MOLIM POMOC! Kako da se resim tih neprijatnih i tako cestih stvaranja gasova u mojim crevima!
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

Hm, nisam imao ideju da gasove treba tako ozbiljno shvatati? :-? Ja oduvek imam 'bogat gasni aranzman' :lol: Mislim da zavisi od hrane... Uglavnom kaze nas narod zdravo je to... samo udrite?! 8) :)
Bye bye little lady
Odgovori