Cao svima,
Volela bih da mi pomognete... Operisala sam stitnu zlezdu 23.08.2006. godine, cela izvadjena...
Posle operacije sam pila Calcium Sadnoz 3xdnevno, ali ni posle izlaska iz bolnice nisam prestajala da pijem. I posle 1,5 godinu ja pijem Calcium Karbonat od 1gr 3 -4 x 1..
Da li je to moguce da meni ne moze kalcijum da se stabilizuje ni posle godinu ipo dana?? Najveca vrednost mi je bila 1.9 (normalna 2.0-2.6)
Jednom priliko sam imala 1.37 i zaglavila u Urgentni i to na internom odeljenju, jer su mislili da sam imala infarkt, jer je bio jak bol u grudima i celo telo mi je utrnulo.....
Pomozite mi........
Dokle cu vise piti taj kalcijum, bojim se da ne dobijem neku drugu bolest od tog silnog kalcijuma....
HIPOKALCEMIJA - POMOC!!!!
Pa ako su sve paratireoidne zlezde uklonjene(gotovo redovno ako je ucinjena tireoidektomija iz onkoloskih indikacija) metabolizam kalcijuma je ozbiljno poremecen obzirom da nedostaje PTH koji bi regulisao kalcemiju oslobadjanjem kalcijuma iz kostanih depoa i povecanjem resorpcije u tubulima bubrega,te stoga se kalcemija mora regulisati povecanim unosom kalcijuma i povecanjem njegove resorpcije iz creva(verovatno ste uz kalcijum dobili i vitamin D).Kalcemija je stroga homeostatska konstanta i hipokalcemija povecava podrazljivost ekscitabilnih tkiva a manifestuje se spazmima skeletnih misica.Tako da se od "silnog kalcijuma "necete razboleti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
lek
Dobro oprati i izbrisati 5 - 7 jaja. Zatim ih izlupati, odstraniti sadržaj (belance i žumance), a ljusku ubaciti u teglu od 1 litra. Potom ih preliti sokom od limuna (da se napuni tegla) i ostaviti da odstoje 12 sati u frižideru. Procediti (ljusku iz cediljke vratiti u teglu) i piti po 2 šoljice dnevno, a uz to obavezno uzimati i po 1 kašiku ribljeg ulja dnevno, bez obzira na doba dana. Uzimati isključivo tečno riblje ulje, ne u perlicama ili nekom drugom prerađenom obliku. Ovaj preparat mogu da uzimaju i deca i odrasli
Puno pozdrava
Puno pozdrava
Hack
Prilicno konfuzno ako vam je radjena totalna tiroidektomija kako su ostale paratireoidne zlezde??I to sve cetiri??anka26 napisao:Nisu mi uklonili paratiroidne zlezde, one su i problem.
Hvala vam puno.......