nema spontanog izlechenja! mora se lechiti!
i naravno da se mogu vratiti posle laserskog uklanjanja, kom=ndilomi nataju kao posledica postojanja HVP znachi HUMANOG VIRUSA PAPILOMA!
Virus je u pitanju i to ne nestaje samo od sebe!
I shta ce iko ko onkologa!?
Ove probleme leche urolozi i ginekolozi!
kako decku da se konstatuje hpv
pogledaj sajt www.emedicine.com na njemu ti je sve obajsnjeno. hpv ne mora izazivati samo kondilome (koji su uglavnom manji problem) vec i mnoge cak i kancerogene promene ako se ne otkrije na vreme. cak i doticni kondilomi koje podrazumevate pod hpv (a i jesu to ali nisu jedine posledice hpv infekcije) znaju da budu nisko- i visokoonkogeni, tj. imaju mali i veliki rizik da izazovu kancerogene promene. e, zato ih lece onkolozi, ginekolozi, otorinolaringolozi ili ko vec u zavisnosti od toga na kom se mestu pojave, a ako izazovu prekancerogene ili kancerogene promene onda ih lece onkolozi.takodje individua godinama ne mora da ima ikakve znakove infekcije dok ne pocne virus da pravi probleme u organizmu.
da, kondilomi kao i drugi vidovi hpv-a se mogu povuci sami ako je imuni sistem dovoljno jak, ali je to ostavljeno na lekaru da proceni hoce li se ili ne hpv povuci sam od sebe a ne na pacijentu.
da, kondilomi kao i drugi vidovi hpv-a se mogu povuci sami ako je imuni sistem dovoljno jak, ali je to ostavljeno na lekaru da proceni hoce li se ili ne hpv povuci sam od sebe a ne na pacijentu.
Kondilomi ili genitalne bradavice.Ako ih posmatramo kao obicne bradavice koje se pojavljuju na rukama,mislim da bolje mozemo da shvatimo da li mogu da nestanu same ili ne.Svi ste vi videli nekoga ili i sami imali bradavice na rukama.Ponekad se povuku same od sebe,odnosno kad se imunitet izbori sa virusom.Ali to nista ne znaci.Mozda ce se vratiti a mozda i ne.Zato je svaki slucaj individualan.Lekar mora da prati stanje i da predlozi terapiju.