kako decku da se konstatuje hpv
kako decku da se konstatuje hpv
Meni je pre tacno dve godine utvrdjen hpv, moja lekarka je bila za to da ga prati i da ne dira nista i na zadnjoj kontroli mi je rekla da se navodno povukao. Ne razumem sta to znaci s obzirom da znam da on ne moze da se izleci. Druga stvar, da li neko zna kako moj decko da utvrdi da li ga ima, bio je i on pre dve godine kod urologa i nije bilo nikakvih promena, da li moze da vidi preko krvi? Ako ga on ja imam da li nuzno i on mora da ga ima? Da li moze u nekom momentu opet da mi se aktivira i da li bi mi to sve predstvljalo problem ako resimo da dobijemo dete?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kod muskaraca prakticno ne postoji pouzdan nacin za otkrivanje HPV-a. Ako ti imas, onda sigurno i on ima hpv, medjutim kod muskaraca se redje pojavljuju kondilomi, ako ih on nema sve je ok. Kondilomi mogi i sami da se povuku, iako je to redak slucaj, jednostavno ako je jak imunitet, organizam se sam izbori sa problemom. Putem krvi ne moze da se otkrije hpv. Kada budete planirali trudnocu, obavezno prati stanje sa hpv-om. Ako nemas kondilome, sve ce biti u redu.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Kako nema pouzdanog nacina? Nema za detekciju samog HPV virusa, ali kondilomi su okom vidljivi.. 
Nego, pricala mi je kucni prijatelj doktorka pedijatar da je imala slucajeva da dolaze mali decaci od 5-6 god sa kondilomima. Kako je to moguce, osim da su extra napredna deca pa krenuli u sexualne odnose tako rano?

Nego, pricala mi je kucni prijatelj doktorka pedijatar da je imala slucajeva da dolaze mali decaci od 5-6 god sa kondilomima. Kako je to moguce, osim da su extra napredna deca pa krenuli u sexualne odnose tako rano?

Bye bye little lady
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jesen stize dunjo moja napisao:Kako nema pouzdanog nacina? Nema za detekciju samog HPV virusa, ali kondilomi su okom vidljivi..
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
...
Moguce je tako nesto da se pojavi kod dece, jer se hpv virus ne prenosi samo polnim putem, vrlo lako se moze preneti preko peskira, toga je i bilo u praksi, preko zajednickih predmeta i slicno...
Kod muskaraca, ako nema vidljivih kondiloma, ne postoji 100% pouzdan test kojim bi se utvrdilo da li imaju HPV u sebi.
Kod muskaraca, ako nema vidljivih kondiloma, ne postoji 100% pouzdan test kojim bi se utvrdilo da li imaju HPV u sebi.
kondilomi
ja sam imao kondilome i lecio me je dr Lazarevic u klinici za polne i kozne bolesti u Nisu ...mesec dana TECNIM AZOTOM ...nestali su sami od sebe i vec 3 meseca hvala bogu nema nista .
Mojoj devojci nema nista iako smo imali sex bez zastite ...
neslusajte bapske price nego se informisite kod dobrog lekara u vezi sa tim ...
kondilomi su izlecivi ...do sledece infekcije naravno ...
pozdrav !
Mojoj devojci nema nista iako smo imali sex bez zastite ...
neslusajte bapske price nego se informisite kod dobrog lekara u vezi sa tim ...
kondilomi su izlecivi ...do sledece infekcije naravno ...
pozdrav !
Re: kondilomi
Tj. mogu se uklonitilajka napisao:kondilomi su izlecivi...

Da bi bio iole siguran da ti taj virus nije ostao u organizmu, sacekaj bar 10 godina.
- Sophia777
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 9:51 am
Zanima me da li je ovo pouzdana informacija.nenadns napisao: Kondilomi mogi i sami da se povuku, iako je to redak slucaj, jednostavno ako je jak imunitet, organizam se sam izbori sa problemom

Drugo, zanima me da li kondilomi mogu nakon odstranjivanja (laserom) da se ponovo jave i u slucaju da nije bilo ponovne infekcije.

Trece, da li kondilomi mogu da se pojave i na drugim delovim tela, osim genitalija?

Znam da su kondilomi posledica HPV virusa, sto znaci da je HPV stalno u krvi, pa samim tim mogu i kondilomi da se javljaju neprestano. Ja sam imala kondilome pre par godina i odstranjeni su laserski, ali se jako brinem da mi se ne pojave ponovo.
-
- Aktivan član