kako decku da se konstatuje hpv

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

mekerno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2007 1:29 am

kako decku da se konstatuje hpv

Post od mekerno »

Meni je pre tacno dve godine utvrdjen hpv, moja lekarka je bila za to da ga prati i da ne dira nista i na zadnjoj kontroli mi je rekla da se navodno povukao. Ne razumem sta to znaci s obzirom da znam da on ne moze da se izleci. Druga stvar, da li neko zna kako moj decko da utvrdi da li ga ima, bio je i on pre dve godine kod urologa i nije bilo nikakvih promena, da li moze da vidi preko krvi? Ako ga on ja imam da li nuzno i on mora da ga ima? Da li moze u nekom momentu opet da mi se aktivira i da li bi mi to sve predstvljalo problem ako resimo da dobijemo dete?
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenadns »

kod muskaraca prakticno ne postoji pouzdan nacin za otkrivanje HPV-a. Ako ti imas, onda sigurno i on ima hpv, medjutim kod muskaraca se redje pojavljuju kondilomi, ako ih on nema sve je ok. Kondilomi mogi i sami da se povuku, iako je to redak slucaj, jednostavno ako je jak imunitet, organizam se sam izbori sa problemom. Putem krvi ne moze da se otkrije hpv. Kada budete planirali trudnocu, obavezno prati stanje sa hpv-om. Ako nemas kondilome, sve ce biti u redu.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Kako nema pouzdanog nacina? Nema za detekciju samog HPV virusa, ali kondilomi su okom vidljivi.. :)

Nego, pricala mi je kucni prijatelj doktorka pedijatar da je imala slucajeva da dolaze mali decaci od 5-6 god sa kondilomima. Kako je to moguce, osim da su extra napredna deca pa krenuli u sexualne odnose tako rano? :D
Bye bye little lady
neu3no
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 11:18 am

Post od neu3no »

Kondilomi se traže tako što se na ta problematična mesta, nanese sirće. Kondilomi pobele kad se sirće osuši i jasno se razlikuju.
neu3no
Stalni član
Stalni  član

Post od neu3no »

Jesen stize dunjo moja napisao:Kako nema pouzdanog nacina? Nema za detekciju samog HPV virusa, ali kondilomi su okom vidljivi.. :)

Nego, pricala mi je kucni prijatelj doktorka pedijatar da je imala slucajeva da dolaze mali decaci od 5-6 god sa kondilomima. Kako je to moguce, osim da su extra napredna deca pa krenuli u sexualne odnose tako rano? :D
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

???????????? :)
Bye bye little lady
nenadns
Aktivan član
Aktivan član

...

Post od nenadns »

Moguce je tako nesto da se pojavi kod dece, jer se hpv virus ne prenosi samo polnim putem, vrlo lako se moze preneti preko peskira, toga je i bilo u praksi, preko zajednickih predmeta i slicno...

Kod muskaraca, ako nema vidljivih kondiloma, ne postoji 100% pouzdan test kojim bi se utvrdilo da li imaju HPV u sebi.
neu3no
Stalni član
Stalni  član

Post od neu3no »

Pa kako onda rade tipizaciju virusa? Ako rade tipozaciju svakako moraju nekako negde pronaći taj virus u telu?
nenadns
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenadns »

radi se pcr test, koji je najpouzdaniji, ali kod muskaraca njegova pouzdanost je oko 78%.

Ukoliko nema tegoba, tipizacija nema smisla...
lajka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 8:08 pm

kondilomi

Post od lajka »

ja sam imao kondilome i lecio me je dr Lazarevic u klinici za polne i kozne bolesti u Nisu ...mesec dana TECNIM AZOTOM ...nestali su sami od sebe i vec 3 meseca hvala bogu nema nista .

Mojoj devojci nema nista iako smo imali sex bez zastite ...
neslusajte bapske price nego se informisite kod dobrog lekara u vezi sa tim ...
kondilomi su izlecivi ...do sledece infekcije naravno ...
pozdrav !
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Re: kondilomi

Post od donka »

lajka napisao:kondilomi su izlecivi...
Tj. mogu se ukloniti :wink:
Da bi bio iole siguran da ti taj virus nije ostao u organizmu, sacekaj bar 10 godina.
Korisnikov avatar
Sophia777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 9:51 am

Post od Sophia777 »

nenadns napisao: Kondilomi mogi i sami da se povuku, iako je to redak slucaj, jednostavno ako je jak imunitet, organizam se sam izbori sa problemom
Zanima me da li je ovo pouzdana informacija. :roll: Da li kondilomi mogu da nestanu sami od sebe?
:roll:
Drugo, zanima me da li kondilomi mogu nakon odstranjivanja (laserom) da se ponovo jave i u slucaju da nije bilo ponovne infekcije. :roll:

Trece, da li kondilomi mogu da se pojave i na drugim delovim tela, osim genitalija? :roll: :roll: :roll: :roll:

Znam da su kondilomi posledica HPV virusa, sto znaci da je HPV stalno u krvi, pa samim tim mogu i kondilomi da se javljaju neprestano. Ja sam imala kondilome pre par godina i odstranjeni su laserski, ali se jako brinem da mi se ne pojave ponovo.
petrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 4:31 pm

Post od petrica »

Kao što ste i sami rekli, HPV osaje u organizmu i aktivira se kada padne imunitet, tako da pazite se! Uglavnom se javljaju na genitalnim organima, ja nisam čula za drugačije. HPV može da izazove karcinom grlića materice tako da obavezno idite na PAP-a test i to jednom godišnje
hilfe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 01, 2008 5:33 pm

Post od hilfe »

Po novim pricama onkologa hpv se moze sam od sebe povuci posle najvise 2 godine ako imunitet nije oslabljen.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Onkologa? Zar nisu dermavenerolozi 'nadlezni' za ove stvari?

Uglavnom po toj tvrdnji posle 2 godine bi svako trebalo da se spontano oslobodi virusa? Zasto onda ljudi idu na lecenje tj. uklanjanje...
Bye bye little lady
Odgovori