konizacija omcicom

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
vesna511
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

konizacija omcicom

Post od vesna511 »

Pozdrav svima.

Zanima me da li mi neko moze reci koji dr u Beogradu radi konizaciju grlica materice metodom omcice u lokalnoj anesteziji u ambulanti.
Hvala unapred.

Vesna
dudulence
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 23, 2006 1:10 am

Post od dudulence »

Dr Tatjana Bojovic, ordinacija "Bojovic" u YU Biznis Centru na Novom Beogradu.Meni je ona radila i evo vec treca godina kako je sve u redu.Pozdrav.
vesna511
Novi član
Novi član

hvala

Post od vesna511 »

Hvala Dudulence.

Bas sam u frci, jer mi doktori predlazu konizaciju u bolnici pod totalnom anestezijom, a ja to zelim izbeci.
Kontaktiracu dr Bojovic.
Veliki pozdrav i hvala jos jednom.
vesna511
Novi član
Novi član

obavestenje

Post od vesna511 »

Pozdrav svima,

ja sam jako nestrpljiva da sto pre zavrsim konizaciju omcicom, pa ako mi neko moze reci svoja iskustva, napr. koliko traje intervencija, koliko se ostaje u bolnici, koliko traje anestezija i sl.
Ako ne uspem da pronadjem kliniku koja radi konizaciju omcicom u lokalnoj anesteziji, moracu ipak u Narodni front i totalnu anesteziju.
Hvala unapred.

Vesna
Korisnikov avatar
milanina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 9:52 pm

Post od milanina »

Pre par godina mi je uradjena konizacija omcicom u GAK Visegradska kod prof. dr. Vesne Kesic. Vrlo lako sam je podnela, cak nije bilo ni nekog krvarenja posle intervencije i 2. dana posle toga sam pustena kuci.
Sto se tice same intervencije, mislim da to sve ne traje nesto dugo. Meni je radjeno pod totalnom anestezijom. Odlicno sam podnela anesteziju i par sati posle toga sam sama ustala i otisla do toaleta bez problema.
Sto se tice samog oporavka to je individualna stvar. Meni se grlic dugo oporavljao i zarastao, ali ja sam tada imala malo dete od 2 godine pa sam imala dosta posla i malo odmora i mirovanja. Mirovanje prvih mesec dana, ne dizati nista tesko, nikakvi fizicki napori i sedenje na stranu, tacnije bez sedenja i mislim da je to dovoljno za oporavak.
Da sam na tvom mestu, ma koliko bila nestrpljiva i ma koliko ne zelis da to uradis u klasicnoj ustanovi, ja ti to ipak toplo preporoucujem. Dr. Vesna Kesic, ne samo da je najbolja kod nas za grlic, vec je priznata i u evropi kao vrstan strucnjak. Kod nas nema boljih od nje. :D O tome koliko je uspela intervencija govori i to da sam pre godinu dana donela na svet drugo dete prirodnim porodjajem bez komplikacija.
Medjutim, na tebi je ipak da odlucis sta ces.
Zelim ti sve najbolje. :D
vesna511
Novi član
Novi član

hvala

Post od vesna511 »

Milanina,

hvala ti sto si mi prenela svoje iskustvo i na lepim zeljama.
Meni je u stvari najveci problem totalna anestezija, tj.bojim se toga, kao i citave te procedure u bolnici, pa me zato zanima da li omcicu rade u privatnim klnikama sa lokalnom anestezijom.
Dr Vesna Kesic jeste najbolja, ona mi je na pregledu i rekla za metodu omcice, ali je ona jako zauzeta i neizvesno je da li bi mi ona radila omcicu na GAK-u.
U svakom slucaju, ako nista drugo ne uradim, idem na GAK.
I ja tebi zelim svako dobro i veliki pozdrav
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Vesna
evo već dve godine kako LOOP i LEETZ omčice radim u lokalnoj anesteziji jer se opšta anestezija pokazala suvišnom! Izuzetno ako je pacijentkinja previše uplašena i varijanta sa opštom anestezijom je moguća.
Žene dolaze sa već urađenim brisom grlića, KS i faktorima koagulacije i posle pola sata nako intervencije može u šoping preko ulice u Zira centar!

PS. GAK Višegradska je već skoro deset godina u višem rangu tj. IGA Institut za Ginekologiju i Akušerstvo.

Pozdrav DrPeđaDj
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

Vesna, meni je 2006 rađena LLetz konizacija omčiicom,privatno, u lokalnoj,malo je neprijatan ali bezbolan osećaj,kao što kaže dr Peđa možeš da ideš u šetnju,čisto da se ne opterećuješ toliko,nije to invazivna metoda kao što rade skalpelom u bolnici,zato sam se ja i odlučila za nju jer nisam još rađala,naravno ako ti je nalaz biopsije takav da je ta metoda dovoljna za otklanjanje promene....
ali baš i ne moraš u šetnju nakon toga..... :wink: ja sam odmarala par dana,mada sam imala istog dana malo krvarenja, al to se retko dešava...
ne brini,samo se opusti i poslušaj savete lekara za kasnije........
micamica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 10:57 pm

Post od micamica »

Meni je konizaciju omcicom (ili LLETZ kako pise u izvestaju) uradio dr Vranes u ordinaciji Anta Medica, Nebojsina 32, 011 344 15 15.
Imala sam CIN 2/3 dijagnozu i u Visegradskoj su mi predlagali konizaciju. Posto nisam radjala ipak me je bilo strah pa sam se raspitala o alternativama.
Proslo je skoro godinu dana i kao da nista nije ni bilo. Sve kontrole su savrseno dobre.
Fenomenalno iskustvo. Ordinacija je fantasticna a doktor jos bolji . Sve je bilo gotovo za manje od pola sata, u lokalnoj anesteziji, nista nije bolelo.
Sve se snima na video pre i tokom operacije tako da imam i CD.
Po njegovim recima u celom svetu se ta intervencija iskljucivo radi u lokalnoj anesteziji i ambulantno i da je potpuno nepotrebno zbog toga lezati u bolnici.
Ja sam se u to i uverila licno. Hvala mu.
vesna511
Novi član
Novi član

odgovor

Post od vesna511 »

Dragi moji,

kao prvo, hvala na svim odgovorima, jako su mi pomogli, i malo me smirili.
Uradila sam konizaciju omcicom, u lokalnoj anesteziji, nije bolelo, odmah sam otisla kuci.
HP nalaz je pokazao opet HSIL, dr kaze da je konizacijom sve otklonjeno, kontrola za mesec dana.
Kakva su vasa iskustva nakon konizacije, tj. koliko cesto idete na kontrole, i da li treba nesto jos preduzimati.
Veliki pozdrav i poljubac svima
Odgovori