čvorići ispod pazuha

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Odgovori
Funky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 29, 2007 12:25 am

čvorići ispod pazuha

Post od Funky »

Pomagajte ! Pojavili su mi se čvorići oba pazuha . Čitala sam strašne stvari o limfomima, pa me interesuje može li biti i nešto bezazleno, a ne odmah najgore. Napominjem da bolujem od autoimunog hepatitisa, a to je povoljni "teren" za limfome. Molim vas za odgovor !
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Potreban je fizicki pregled i krvna slika - bez toga ne vredi nista govoriti.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
goki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goki »

Savet da se naprave kontrolne preglede i laboratorija je primaran.
Jos jedan savet: ako koristite antiperspirante nemojte ih vise koristiti,posebno onih koji sadrze Aluminium Zirconium
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Post od Merylin »

Sta je Aluminium Zirconium i da li ga zdrave osebe mogu koristiti?
goki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm

Post od goki »

Iskreno da ti kazem Merylin, znam samo da je neka aluminiumova sol koja se dodaje u antiperspirantima :-?
Skoro sam negde procitala (ne secam se tacno gde) da upotreba antiperspiranta koji ga imaju povecava procent pojave raka na dojci, pa sam se uprpala.
Napomenula sam to cisto kao savet koji sam negde procitala a koji zelim da podelim sa drugima, ali samo da podelim , ne da sejem paniku :wink:
Inace pored te soli pominje se kao znacajno i to sto se zatvaraju pore i izvodne kanale potnih zlezda pa se narusava prirodni proces potenja i detoksikacije, sto smatram da je od bitnog znacaja prilikom eliminacije toksina.
Pozdrav
dexx021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 05, 2007 7:10 pm

Post od dexx021 »

I meni se desilo isto ali samo na desnom pazuhu. Koristio sam Ego kremu(antiperspirant) godinama i sve je bilo ok. Ego kremu ne mogu nabaviti vec duze vreme i uzeo sam pre 15 dana slovenacku kremu Amai (Lek LJubljana) i pojavilo mi se nesto nalik na potkoznu aknu. Mislio sam da je bezazleno i da ce brzo proci. Sad,posle 4-5 dana,ima ih jos nekoliko i osecam blagi bol dok pomeram ruku. Prestao sam sa koriscenjem Amai kreme i mazem kantarionovim uljem,ne bi li mi prosli cvorici. Imate li neki savet cime da mazem? (zaista ne volim da idem kod lekara!!!)
dexx021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 05, 2007 7:10 pm

Post od dexx021 »

dexx021 napisao:I meni se desilo isto ali samo na desnom pazuhu. Koristio sam Ego kremu(antiperspirant) godinama i sve je bilo ok. Ego kremu ne mogu nabaviti vec duze vreme i uzeo sam pre 15 dana slovenacku kremu Amai (Lek LJubljana) i pojavilo mi se nesto nalik na potkoznu aknu. Mislio sam da je bezazleno i da ce brzo proci. Sad,posle 4-5 dana,ima ih jos nekoliko i osecam blagi bol dok pomeram ruku. Prestao sam sa koriscenjem Amai kreme i mazem kantarionovim uljem,ne bi li mi prosli cvorici. Imate li neki savet cime da mazem? (zaista ne volim da idem kod lekara!!!)
Ocistite alkoholom i mazite kantarionovim uljem i prolazi za 7-8 dana!!!
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

dex, covece to nema veze sa limfnim cvorovima. Ti si zacepio i upalio lojne ili znojne zlezde. Ispod pazuha samo sapun i voda i proveren dezodorans alkoholni, nista uljno niti masno. Eventualno hidratatne kreme. Kantarion je pomogao jer sadrzi antiupalni heparin i triterpene
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Sada malo zaboravite price o sapunima, antiperspirantima i losionima, pa obzirom na to od cega bolujete, javite se lekaru radi laboratorijskih pretraga. Odmah.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori