uslovi vto
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 4:38 pm
uslovi vto
da li se moze raditi vto na prirodnom ciklusu i koji su uslovi za to ?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U privatnoj ordinaciji moze, ne znam da li rade i u drzavnim ustanovama. Uslov je da imas prirodnu ovulaciju i da to tvoj lekar zeli da napravite. Ja sam skoro radila u Jevremovoj, a radi i Goca (pre par meseci se javljala jedna devojka na SC-u koja je imala fsh oko 30 i radila je prirodnjak kod Goce). Cini mi se de im se cene razlikuju. U Jevremovoj je nestimulisani ICSI 14750 Eur a kod Goce je mislim bio oko 700 eur.
Dakle, ako se proceni da stimulacija ne bi dala efekte, odn. da bi efekti bili jednaki kao i u prirodnom ciklusu onda je ova druga varijanta bolja u svakom smislu. U nasem susedstvu (devojke iz Hrvatske) idu dosta cesto na nestimulisani ciklus u nekim drzavnim klinikama jer im je to besplatno i ne racuna se u ona 3 besplatna pokusaja sto drzava finansira, tako da tu opciju jednako koriste i one koje nemaju problem s fsh-om i koje nisu poor responderi a nalaze se u pauzi izmedju dva stimulisana
Dakle, ako se proceni da stimulacija ne bi dala efekte, odn. da bi efekti bili jednaki kao i u prirodnom ciklusu onda je ova druga varijanta bolja u svakom smislu. U nasem susedstvu (devojke iz Hrvatske) idu dosta cesto na nestimulisani ciklus u nekim drzavnim klinikama jer im je to besplatno i ne racuna se u ona 3 besplatna pokusaja sto drzava finansira, tako da tu opciju jednako koriste i one koje nemaju problem s fsh-om i koje nisu poor responderi a nalaze se u pauzi izmedju dva stimulisana