Puls 237- da li je moguc?
Puls 237- da li je moguc?
Na trcanju mi se par puta desavalo da imam iznenadna lupanja srca, tesko sam disao, osecao sam kako trnem a pulsmetar mi je pokayivao puls i do 237 otkucaja pa me interesuje da li je toliki puls stvarno moguc?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
naravno da je moguce!
to moze biti znak preteranog umora, prekomerne kilaze, neadekvatno doziraog treninga, nepravilnog disanja tokom treninga, nedovoljne kondicije!
ako se to ponaovi preporuchujem da odete na ekg chisto da se proveri pa da budete mirni!
ekg nije ni skup privatno a ako ste mlada osoba u vashem domu zdravlja ce vas primiti preko reda ako kazete da je hitno, trebaju vam krvne analize pre odlaska na ekg kor interniste!
toliko!
to moze biti znak preteranog umora, prekomerne kilaze, neadekvatno doziraog treninga, nepravilnog disanja tokom treninga, nedovoljne kondicije!
ako se to ponaovi preporuchujem da odete na ekg chisto da se proveri pa da budete mirni!
ekg nije ni skup privatno a ako ste mlada osoba u vashem domu zdravlja ce vas primiti preko reda ako kazete da je hitno, trebaju vam krvne analize pre odlaska na ekg kor interniste!
toliko!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ja bih vam savjetovao,da se na neko vrijeme okanite trcanja i osim uobicajenih pretraga i ekg-a obavezno uradite ergometrijski test,da biste vidjeli kako vam srce odn. organizam reaguje na napor.
max. puls bi vam trebao biti kada od 210 oduzmete broj godina koje imate,..puls od 237 je zaista prevelik,bez obzira na napor.
sve najbolje!
max. puls bi vam trebao biti kada od 210 oduzmete broj godina koje imate,..puls od 237 je zaista prevelik,bez obzira na napor.
sve najbolje!
Re: Puls 237- da li je moguc?
imam isti problem.bavim se sportom i to profesionalno.secerko75 napisao:Na trcanju mi se par puta desavalo da imam iznenadna lupanja srca, tesko sam disao, osecao sam kako trnem a pulsmetar mi je pokayivao puls i do 237 otkucaja pa me interesuje da li je toliki puls stvarno moguc?
nisam merio taj napad kad imam ali sigurno je bio preko 200.kad se umirim 5 min i to se umiri i mogu normalno da nastavim dalje.
bio sam kod kardiologa i imao komplet tretman i analize koje su ustanovili neku takihardiju koja navodno nije opasna.ali kad kod mi se to desi pretrnem od straha.
ne znam sta da ti kazem.taj poremecaj moze biti uzrok od dubljih problema.ne samo rada srca.obicno je povezan sa svim i svacim.
ali obavezno moras napraviti komlet pretrage srca.eto ja sam ti opisa da ti lakse bude sta su mene pronasli ali ne i resili me tog problema.
nisam dobio nikakav savet od kardiologa izuzev da se mogu nesmetano i dalje baviti sportom.
pozdrav