ziga me srce

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kabal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2008 2:46 am

ziga me srce

Post od kabal »

Treniram kick box i idem u teretanu.
Od suplemenata koristim protein, kreatin i dekstrozu.
Desava mi se cesto da me ziga srcani misic, onako da moram da ga jako masiram da bi prestalo. Ili kad spavam uvece, samo se naglo trgnem.
Desava mi se i da teze disem ponekad kad mislim o tome mada mislim da sam se malo istraumirao vec.
Neki kazu da moze biti da je od kreatina drugi da nema veze s tim nego od napora? Iskreno se plasim da odem kod kardiologa..
A pitanje je, da li ovo sluti na nesto ozbiljno ili je najverovatnije sve u redu?
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Ako ti nesto nije u redu sa srcem, ono najcesce ne ziga, vec boli konstantno. Ukoliko to ziganje osecas sa leve strane u ravni sa bradavicom ili malo ispod, onda nije srce u pitanju, vec najverovatnije takozvani nervni bol. Njega dozivljava 90 posto ljudi i totalno je bezopasan. Bilo koji bol vezan za neki srcani problem ili anomaliju se nalazi u sredisnjem delu grudi (gde se nalazi i srce) i najcesce je uzasan.
Sto se tice disanja, kada se tako istripujes i uplasis, naravno da imas problema sa disanjem i to je takodje normalno. Anksioznost pocinje nedostatkom vazduha.
U svakom slucaju, posto se bavis sportom i unosis kreatin i ostale suplemente, treba jednom godisnje da odes i uradis ultrazvuk srca i abdomena zbog slezine, jetre, bubrega... Pokusaj da to uradis sto pre. Ne moze da skodi...
Pozdrav
Cogito ergo doleo....
kabal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2008 2:46 am

Post od kabal »

Hvala ti! Bice da je to taj nervni bol.
Uradicu taj ultrazvuk srca i sve kao sto si rekao. Jedino me je strah to kad se krv vadi. Iskreno meni nije problem i kad mi neko nos razbije na treningu ili kad mi pocepa usta ali iglu u venu to ne mogu da podnesem :/ Ne znam kako cu.
U svakom slucaju hvala jos jednom i sve najbolje
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Re: ziga me srce

Post od Uros90 »

kabal napisao:Treniram kick box i idem u teretanu.
Od suplemenata koristim protein, kreatin i dekstrozu.
Desava mi se cesto da me ziga srcani misic, onako da moram da ga jako masiram da bi prestalo. Ili kad spavam uvece, samo se naglo trgnem.
Desava mi se i da teze disem ponekad kad mislim o tome mada mislim da sam se malo istraumirao vec.
Neki kazu da moze biti da je od kreatina drugi da nema veze s tim nego od napora? Iskreno se plasim da odem kod kardiologa..
A pitanje je, da li ovo sluti na nesto ozbiljno ili je najverovatnije sve u redu?
Pa ti imas totalno isti problem ko ja, tacnije mene je to ziganje bilo 1-2 dana pa je prestalo, odma sam otisao kod kardiologa pa mi je dao upute, uglavnom nalazi su pokasali da imam slabo poz koksaki..
Vidim da je tema vec zastarela jbg, bas me zanima sta su ovom decku ustanovili :roll:
Odgovori