Apidra

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
lucka86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 8:35 pm

Apidra

Post od lucka86 »

Pre neki dan sam bila kod doktorke i sa actrapida me prevodi na insulin apidru. Interesuje me kakav je to insulin i kakve su njegove karakteristike i vasa iskustva sa njim? Unapred zahvalna :D
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Iskustvo nemam posto koristim proizvod konkurenta, elem mnogo je brzi od Actrapida tako da mozes da ga uzmes odmah pred ili odmah iza obroka. Proizvodi ga ista firma koja pravi i Lantus, prvi dugotrajni koji drzi 24h, njega bi trebala da imas umjesto Insulatarda.

Ne vjerujem da ces osjetiti neku vecu razliku osim toga sto je prakticniji samim time sto je brzi. Eventualno ces morati uzeti vise doza posto se u tijelu, tj sistemu, zadrzava krace od Actrapida.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Doktor_NIS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 10:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

savremeni insulini

Post od Doktor_NIS »

Apidra je savremeni insulin kompanije Sanofi Aventis koji je u Srbiji registrovan tek pre par meseci i ko god bude rek'o da sa njim ima neka iskustva - slagace te.
Rec je o tzv. insulinskom analogu brzog i kratkog dejstva namenjenog intenzivnoj terapiji, tj. u kombinaciji sa insulinom srednje dugog dejstva. Preporuka je da u kombinaciji sa Apidrom bude Lantus.
Jednak terapijski efekat postize se i kombinacijom savremenih insulina Levemir i Novorapid koji su takodje insulinski analozi sa kojima ovdasnji lekari imaju mnogo, mnogo vise iskustva.
Prednost kombinacije Levemir-Novorapid je i znacajno manji rizik za dodavanje telesne tezine kod negojaznih pacijenata, dok kod gojaznih pacijenata kombinacija Levemir-Novorapid dovodi do smanjenja telesne tezine, a kombinacija sa Apidrom NE. A znacaj telesne tezine u metabolickoj kontroli je veoma veliki.
I jos jedna ogromna prednost kombinacije Levemir-Novorapid je mnogo, mnogo bolja brizgalica - FLEXPEN, najjednostavnija za upotrebu, koju je vise od 90% pacijenata u uporednoj studiji proglasilo najboljom.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Dr_Nis, jel Vi to radite za Novo Nordisk? :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Doktor_NIS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 10:41 pm

Post od Doktor_NIS »

Saradjujem sa Novo Nordiskom, ali i sa Aventisom.
Sve ovo sto sam rekao - rekao sam iz iskustva.
A koliko znam i vi ste veoma bliski sa njima (udruzenje), zar ne?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Naravno, mi sarađujemo sa svima. Neka ova tema ostane vezana za Apidru, i buduća iskustva sa njom, a o firmama, raznim insulinima, brizgalicama i slično, možda je bolje da otvorimo novu diskusiju... :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori