Ocni nerv

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dijana Jonovska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ocni nerv

Post od Dijana Jonovska »

Zelim da mi preporucite nekog dobrog decjeg oftalmologa u Beogradu jer mi zivimo u Makedoniji.Dijagnoza za moje dete je Atrophio partialis n.optici i strabizam.Kazu da u Beograbu na Klinici vrse neka ispitivanja kojim se utvrduje ostecenje ocnog nerva.Izvinjavam se ako moj srpski je los ali nadam se da ce te me razumeti
D.Jonovska
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am

Post od klio »

Mislim da je najbolje da se obratite neurooftalmologu i strabologu u Klinickom centru Srbije u Beogradu,nadam se da postoji mogucnost placanja pregleda.Za VEP je neophodna saradnja deteta,jer se test izvodi pomocu svetlosnog ,,flasha,,.
Pozdrav!
Dijana Jonovska
Novi član
Novi član

Vi blagodaram za odgovorot.Deteto ima 3 godini i ne znam dali ke sorabotuva.
Dali mozda znaete za nekoe drugo ispituvanje osven MRI oti ni reoa deka za MRI e mala a nie ne bi sakae da cekame vo neizvesnost.Taa e pregledana so oftalmoskop i na toj nacin e kazana ovaa dijagnoza.
D.Jonovska
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član

Post od klio »

Mislim da je najbolje detetu uraditi VEP test,pa onda poceti sa terapijom slabovidosti i razrokosti,ukoliko VEP test pokaze izvestan potencijal ocnog nerva,a uz to,obavezno je proveriti i eventualno postojanje refrakcione anomalije.Pogledajte ovaj link
http://www.ich.ucl.ac.uk/factsheets/fam ... index.html
Dijana Jonovska
Novi član
Novi član

Vi blagodaram

Mnogu Vi blagodaram.Moeto dete ima tri godinii i se nadevam deka moze da sorabotuva na vakvo ispituvanje.Vo Makedonija ni velat deka seuste e mala za VEP pa ako moze vo Srbija nie bi sakale tamu da dojdeme samo ne znaeme kade.Jas citav na forumot deka VEP pravat na VMA ili pak vo Klinicki centar.VE molam da ne upatite.
D.Jonovska
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član

Post od klio »

VEP ispitivanje se vrsi i na VMA(oftalmologija) i u Klinickom centru Srbije
(mislim na neurologiji).Stupite u kontakt telefonom i informisite se o zakazivanju.
Pozdrav!
Odgovori