problem sa muskim hormonima

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jasmina1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 05, 2005 12:22 am

problem sa muskim hormonima

Post od jasmina1 »

Postovanje,
imam 25god. u braku sam vec pet godina i zelja za djetetom je stvarno velika moj problem je zapoceo nakon dva mjeseca poslije udaje prvo mi je zapocelo da sam ostala bez ciklusa koje poslije toga nikad nisam mogla da dobijem kod nas sam radila neke testove sto su pokazali da je sve sa maternicom u redu.Sa preseljenjem u Kanadu sam donastavila sa iztraznjom ovdje mi je ustanoviti da je testosteron povisen pet puta vise nego normalno koliko smije da bude poslana sam kod endokrinologa gdje mi daje metformin sa pilulama minestrin jako blage pocela sam da imam ciklus svakog mjeseca odma nakon prve sedmice uzimanja pilula ja podem da imam ciklus koji je sasvim blag posto se neosjecam sa otim dobro koje su mi stvarno pomogle da smanjim muske hormone ne bas sav ali sasvim jos malo ultrazvuk je super nema nista na jajnicima sve je u redu posto moram da cekam sedam mjeseci da vidim dokt. ja sam sama prestala da koristim te ljekove kojim sam se osjecala uzasno pila sam ih sedam mjeseci nakon pet godina ja sam dobila ciklus bez iki pilula
24maja koje je trajalo pet dana mjesec poslije sam dobila 29 juna koji je trajo samo cetira dana mene zanima dali je to znak da necu opet moci da dobivam redovan ciklus ili sta jer bez ciklusa nemogu da zatrudnim jer nemam ovulaciju u mjesecu maju sam imala 11 dana nakon ciklusa bjeli iscjedak i jako me je boljelo ispod stomaka sto sam prepostavljala da je mozda ovulacija ja neznam da li je to dobar znak imolim vas sta bi mi vi preporucili da radim jer ja zelim da imam djecu a termin kod dokt. mi je tek u oktobru ja sama neznam sta da radim molim vas ako mozete pomizite mi ja vam se zahvaljujem unaprjed
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Svaki savet je izlisan, bez ponovljenih analiza i pregleda. Zato vam jedino preostaje strpljenje i oktobar mesec.
Odgovori