često sam imao prilike da čitam teme sa ovog foruma. Pročitao sam mnogo toga korisnog, pa se nadam da mi neko može pomoći sa nekim savetom, verovatno je bilo sličnih iskustava.
Dobili smo jednog super baju pre 11 meseci

Problem, se javio prvi put pre dva meseca, naime prehlada i curenje iz nosića, se pretvorilo u zujanje u plućima. Bili smo kod naše doktorke (puno ljudi je hvali kao dobrog pedijatra), dobili neki sirup kao terapiju, inače zujanje nije konstatovano? To je trajalo 15-tak dana, i zatim je prošlo. Inače sve vreme dok je trajalo nije bilo temperature (osim jednog dana kada je bila oko 37,5), i dečko je bio veseo, jedino je puno kašljao. Kašalj mi ličio kao kod odrsle osobe - pušača.
Pre neki dan ponovo je naišao nazeb, koji je kroz tri dana prerastao ponovo u strašno zujanje u grudima, noć smo proveli na nogama, jer jedino uspravno malo lakše diše. Opet nema temperature, on je veseo, mada deluje pomalo umorno, iznemoglo. U predelu rebara se može osetiti jako zujanje, na dodir.
Pitanje: Da li je to bronhitis?
Tačnije ono što me više muči je, pošto beba ne ume da izbaci sekret iz pluća, ako sekret ostane u plućima DA LI TO znači da će svaka naredna lakša prehlada da preraste u ovaj oblik, po principu prvog dana nos i grlo, drugog, trećeg dana spušta se na pluća i počinje zujanje.
Da li postoji način da se sekret nekako izbaci, mi koristimo sirup od jagorčevine, čaj od belog sleza, inače imamo problem da ga nateramo da pije više tečnosti, ne samo sad za vreme prehlade
Kako eventualno sprečiti da se ovo više ne ponavlja?