Koliko je potrebno bebi(od 8 meseci) sati sna?
Moj malac je poceo jako malo da spava a citam da njima svakako treba ne manje od 12 sati.Moj sincic spava od 21,30-6,30h i to sa budjenjima tokom noci jer se vrti,prevrce i trazi polozaj a onda se nekad razbudi.Tokom dana skoro da ne spava(mozda 2 puta po pola sata ali citala sam i o tome da se tih pola sata skoro i ne racuna)???
Hvala!
spavanje-nespavanje!!!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- Anjina Mama
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mi imamo slicnu situaciju.... Anja ima 5 meseci i jedino sto je ranije spavala od 22:30 do 6 ili 7h, a sada od 21:00 pa najkasnije do 6h. Takodje se od 3h vrti, prevrce, stenje, a ponekad se i razbudi. Sigurno nije gladna, jer kada se razbudi, samo otvori oci i "peva". Nikada ne place! Damo joj cuclu ili je prebacimo kod nas u krevet, i onda nastavi da spava sve do 7h. Preko dana uredno sisa na svaka tri sata i nemamo drugih problema, osim sto su joj sada krenuli zubici. Preko dana je ista situacija, spava dva-tri puta po pola sata i to je to, samo ponekad veze sat-dva i to ne svakog dana.
Ovakav bioritam ima jos od treceg meseca.
Mozda se jos neko javi ko ima slicnu situaciju.
Pozdrav!
Ovakav bioritam ima jos od treceg meseca.
Mozda se jos neko javi ko ima slicnu situaciju.
Pozdrav!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 10:56 am
Niksa puni 5 meseci, i do pre nekoliko dana je spavao do pola osam - osam ujutru. Uvece ga stavimo u krevet oko pola devet posle kupanja, on se malo igra i zaspi. Sada se probudi oko sest, pola sedam, vrpolji se, "peva", smeje se kad nas ugleda (jer se nada da cemo ga uzeti). Preko dana spava, jako malo, dva-tri puta po petnaest minuta ili pola sata. Danas sam pokusala da ga uskuliram posle hranjenja (oko pola osam), ali nista...
Ja sam procitala da bebe, u ovom uzrastu, u toku dana treba da spavaju dvaput dvevno po 2-3 sata?!
Ja sam procitala da bebe, u ovom uzrastu, u toku dana treba da spavaju dvaput dvevno po 2-3 sata?!
- Anjina Mama
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
To nespavanje je totalno normalna stvar u tom uzrastu, pustite to da dete treba da spava ovoliko ili onoliko bla, bla, bla! Dete spava koliko mu je potrebna ali stvar je u vama kako mu organizujete vreme, od 5 do 10 meseci bilo mi je jako tesko zaspi oko 10 pola 11, i probudi se oko 6, popodne ista prica nekoliko puta po pola sata, katastrofa! Pokusajte da umorite dete intresantnim stvarima koje ono voli, malo ga i namucite nedajte mu da zaspi odmah kad ono pozeli! Mame ne predajte se sve je na vama od jela od spavanja, bice jako tesko, ali vredi, a na nocno budjenje se naviknite neka deca to rade i do 3 god! Srecno svima!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 12:16 pm
Masa zaspi oko pola osam 8.Nekad se budi po 2 puta nocu a nakad i po 4 puta i to sve u polusnu,nije jos spojila ni jednu noc celu brz budjenja.Dobro jede ali neznam jel treba uvice da joj uvedem jacu hranu da bi spavala duze(jede griz ili mleko i keks)ima 9 meseci.Dajte neki savet za duze spavanje.Hvala
Moje dete se i dalje budi nocu,mnooogo puta.Spavasa cuclom pa je nekad potrebno samo staviti je u usta a nekad se probudi potpuno i onda ide uspavljivanje ispocetka(posto se mi uspavljujemo na rukama(9 meseci).Sve sam probala-jacu hranu,kasnije uspavljivanje,nespavanje poslepodne-ma nista!Ja se tesim da su zubi jer nema jos nijedan.