spavanje-nespavanje!!!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
nina-nana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 29, 2007 12:18 pm

spavanje-nespavanje!!!

Post od nina-nana »

Koliko je potrebno bebi(od 8 meseci) sati sna?
Moj malac je poceo jako malo da spava a citam da njima svakako treba ne manje od 12 sati.Moj sincic spava od 21,30-6,30h i to sa budjenjima tokom noci jer se vrti,prevrce i trazi polozaj a onda se nekad razbudi.Tokom dana skoro da ne spava(mozda 2 puta po pola sata ali citala sam i o tome da se tih pola sata skoro i ne racuna)???
Hvala!
Korisnikov avatar
Anjina Mama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Anjina Mama »

Mi imamo slicnu situaciju.... Anja ima 5 meseci i jedino sto je ranije spavala od 22:30 do 6 ili 7h, a sada od 21:00 pa najkasnije do 6h. Takodje se od 3h vrti, prevrce, stenje, a ponekad se i razbudi. Sigurno nije gladna, jer kada se razbudi, samo otvori oci i "peva". Nikada ne place! Damo joj cuclu ili je prebacimo kod nas u krevet, i onda nastavi da spava sve do 7h. Preko dana uredno sisa na svaka tri sata i nemamo drugih problema, osim sto su joj sada krenuli zubici. Preko dana je ista situacija, spava dva-tri puta po pola sata i to je to, samo ponekad veze sat-dva i to ne svakog dana.
Ovakav bioritam ima jos od treceg meseca.
Mozda se jos neko javi ko ima slicnu situaciju.
Pozdrav!
bifidus
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 10:56 am

Post od bifidus »

Niksa puni 5 meseci, i do pre nekoliko dana je spavao do pola osam - osam ujutru. Uvece ga stavimo u krevet oko pola devet posle kupanja, on se malo igra i zaspi. Sada se probudi oko sest, pola sedam, vrpolji se, "peva", smeje se kad nas ugleda (jer se nada da cemo ga uzeti). Preko dana spava, jako malo, dva-tri puta po petnaest minuta ili pola sata. Danas sam pokusala da ga uskuliram posle hranjenja (oko pola osam), ali nista...

Ja sam procitala da bebe, u ovom uzrastu, u toku dana treba da spavaju dvaput dvevno po 2-3 sata?!
Korisnikov avatar
Anjina Mama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm

Post od Anjina Mama »

Taj koji je to napiso neka dodje da uspava ovu nasu sitnu decu :lol: .
nenili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 5:16 pm

Post od nenili »

To nespavanje je totalno normalna stvar u tom uzrastu, pustite to da dete treba da spava ovoliko ili onoliko bla, bla, bla! Dete spava koliko mu je potrebna ali stvar je u vama kako mu organizujete vreme, od 5 do 10 meseci bilo mi je jako tesko zaspi oko 10 pola 11, i probudi se oko 6, popodne ista prica nekoliko puta po pola sata, katastrofa! Pokusajte da umorite dete intresantnim stvarima koje ono voli, malo ga i namucite nedajte mu da zaspi odmah kad ono pozeli! Mame ne predajte se sve je na vama od jela od spavanja, bice jako tesko, ali vredi, a na nocno budjenje se naviknite neka deca to rade i do 3 god! Srecno svima!
mama i masa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 12:16 pm

Post od mama i masa »

Masa zaspi oko pola osam 8.Nekad se budi po 2 puta nocu a nakad i po 4 puta i to sve u polusnu,nije jos spojila ni jednu noc celu brz budjenja.Dobro jede ali neznam jel treba uvice da joj uvedem jacu hranu da bi spavala duze(jede griz ili mleko i keks)ima 9 meseci.Dajte neki savet za duze spavanje.Hvala
Korisnikov avatar
Bojana018
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 3:34 pm

Post od Bojana018 »

Mateja ima 18mes i uspavljuje se oko pola 11 a budi oko 8-pola 9 a izmedju toga trazi da sisa(da da jos ga dojim :x ) 2-3x nocu
preko dana spava sat vremena
nina-nana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 29, 2007 12:18 pm

Post od nina-nana »

Moje dete se i dalje budi nocu,mnooogo puta.Spavasa cuclom pa je nekad potrebno samo staviti je u usta a nekad se probudi potpuno i onda ide uspavljivanje ispocetka(posto se mi uspavljujemo na rukama(9 meseci).Sve sam probala-jacu hranu,kasnije uspavljivanje,nespavanje poslepodne-ma nista!Ja se tesim da su zubi jer nema jos nijedan.
Odgovori