Policisticni jajnici

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
anka26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 12:00 pm

Policisticni jajnici

Post od anka26 »

Imam 26 godina, vec 2,5 godine pokusavam da ostanem u drugom stanju.
Imala sam operaciju stitne zlezde (cela izvadjena) pre godinu ipo dana, ali iako mi je doktor rekao da mogu odmah da zatrudnim, nakon prve kontrole, ja jos uvek nisam.
Pre 3 meseca, prilokom kontrole kod endokrinologa, uz hormonski status, receno mi je da imam policisticne jajnike, dao mi da pijem Gluformin, jer nemam ovulaciju, povecao dozu hormona Eutirox na 150 mgr.
Otisla sam kod svog ginekologa i posle ultrazvucnog pregleda vaginalnog receno mi je da jajnici NISU policisticni. Posle samo 3 dana kod drugog ginekologa pregled, obican ultrazvuk, policisticni jajnici. Pijem Klomiofen vec 3 ciklusa i preporuka da idem na stimulaciju ovulacije.
Nisam pametna...... :( :(
Ne znam koga da slusam, kome da verujem....Ovaj sto mi je rekao da nisu policisticni jajnici, tvrdi da su mi folikuli idealni da mogu da se trudim...
Sta da radim????
anuska 83
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 5:24 pm

Post od anuska 83 »

Pored slicnog imena imamo i slican problem. I moja je dg PCOS. Godinama sam isla kod mnogih ginekologa koji su mi govorili da je sve u redu>Pa dragi moji kad je sve u redu zasto ne dilazi do trudnoce vec pune 3 gog??? :x Sad napokon znam da postoji neki problem,bogu hvala pa cu ga nadam se i resiti!!! Samo jos jedno da ti kazem moj sadasnji ginekolog kod kojeg sam napokon dosla do neke dg je stava da se ne stimulise ovulacija dok se ne ispita prohodnost jajovoda,jer je rizik da ne bude vanmatericna trudnoca.Znaci prvo prohodni kanali pa stimulacija ovulacije
anka26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 12:00 pm

Post od anka26 »

Ali ja sam vec jednom bila trudna (doduse, pre operacije stitne zlezde) 2005. zima, ali me uhvatio virus iizgubila bebu u 3.mesecu. Tako da sam pre toga radila i prohodnost tih kanala. Nemam pojma sta mi je.....
anuska 83
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 5:24 pm

Post od anuska 83 »

Pa ako su kanali prohodni i ostali nalazi u redu,samo strpljivo i bice rezultata.Ja jos uvek ne znam da li su mi kanali prohodni tako da ne smem da zapocinjem stimulaciju ovulacije!

Sve nalepse i bez nerviranja.
Odgovori