pankreas
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 23, 2008 7:56 pm
pankreas
pre skoro 6 meseci zavrsio sam na hitnoj zbog jakih bolova u stomaku.nakon 24h opservacije operiran sam tj izvrsena mi je drenaza i lavaza.imao sam cistu na gusteraci koja je pukla i sadrzaj se razlio po trbusnoj supljini.nakon 13 dana intenzivne njege i 7 dana lezanja na odjelu pusten sam kuci.2 meseca nakon operacije svi nalazi su uredu uzv takodje sve je normalno kao da mi nije nista ni bilo.posto sam na dijeti izgubio sam oko 9kg i imunitet mi opao dobio sam i upalu prostate trenutno sam na antibioticima i bolje mi je.doktori mi kazu da nije povezano i da mogu poceti jesti i jacu hranu ali umereno a neki kazu da jos nije vreme za prekid dijete.neznam sta da radim i sta da mislim.rekli su mi da mi zivot visi o koncu a opet neki da je to bilo i da sam sada ok.zelim samo ziveti normalno,imam malo dete i tek sam se ozenio imam 30 godina.zbog svega sto mi se izdesavalo niti radim jako sam zabrinut i nervozan trosim antidepresive.ako sam stvarno u takoj ozbiljnoj situaciji zasto mi nije prepisan lek za gusteracu nego samo dijeta i zasto nisam poslan kod gastroenterologa.ima li ko kakvih saznanja ili problema kao ja sta da radim. molio bi da mi se javi neko.
preziveli ste jedno zaista urgentno i opasno stanje , istina je . Obzirom da ste rekli da su analize dobre i da je ultrazvucni nalaz dobar mozete biti mirni . Trudite se da ne razmisljate o tome kako vam je zivot visio o koncu ,jer to moze samo da produbi vase vec naruseno stanje duha . Sada je vazno da higijensko dijetetskim rezimom dovedete organizam u red . Niste napisali da imate trenutno problema vezanih za osnovnu bolest ,(nadimanja , promene u stolici u smislu boje , sastava i konzistencije , mucnine , gasova ....) pa cu smatrati da ih nemate.
Moj savet je da porazgovarate sa hirurgom operatorom , jer on najbolje zna kakvo je vase stanje bilo kad ste primljeni , sta je uradio u toku operacije i kakav je bio postoperativni period . On ce vam dati najbolji savet i ako vam ga je vec dao poslusajte ga i ne trazite druga misljenja. On vas je operisao i on najbolje zna .
Uzivajte u svojoj porodici i pocnite da se radujete zivotu.
Srecno !
Moj savet je da porazgovarate sa hirurgom operatorom , jer on najbolje zna kakvo je vase stanje bilo kad ste primljeni , sta je uradio u toku operacije i kakav je bio postoperativni period . On ce vam dati najbolji savet i ako vam ga je vec dao poslusajte ga i ne trazite druga misljenja. On vas je operisao i on najbolje zna .
Uzivajte u svojoj porodici i pocnite da se radujete zivotu.
Srecno !