kao naslage, ali nisu...pomozite

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
grifin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:56 am

kao naslage, ali nisu...pomozite

Post od grifin »

Prvo, da budem iskren, nisam puno vodio racuna o svojim zubima... :oops: i da napomenem da sam pusac
vremenom su mi se pojavile naslage na prednjim-gornjim (1.2.) zubima koje nisam magao da ocistim obicnim pranjem zuba.
Otiso sam kod stomatologa misleci "...aj on ce to da ocisti", ali cim je on preso onom "cackalicom" preko tih naslaga pokupio ih je, a na tom mestu je ostala supljina. Posto nisam vedeo nikakav karijas na tom mestu, vec samo te bele naslage, nije mi jasno kako je do toga doslo.
Stomatolog mi je rekao da je u pitanju valjda neka "dekalcizacija", ali nista nisam mogao da nadjem da procitam pod tim nazivom.

Ja vas molim da me malo uputite u ovu problemetaku, sta je uzrok tome, da li je moguce spreciti dalje sirenje tih naslaga, da li je moguce lecenje vec zahvacenih delova tim naslagama, da li je moguce zapusiti te supljine belom plombom (posto su veoma sitne)...?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

:evil: grrrrrrrrrrrrrrr pushach grrrrrrrrrrrrrr :evil:

:wink:
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori