aneurizma aorte ascedentis descedentis et abdominalis

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gocagoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 25, 2007 6:25 pm

aneurizma aorte ascedentis descedentis et abdominalis

Post od gocagoca »

Marta 2006 mi je otrivena aneurizma cele aorte u Zemunskoj bolnici, posle izlaska javila sam se u KC Beograd na II hirusku gde je utvrdjeno na konzilijumu da ne moze da se operise jedino u Parizu ili u Americi sa nekakvim mrezicama kojima se oblaze aorta a i to niko ne garantuje da ce uspeti. Citala sam u novinama da je krenula operacija bez otvaranja grudnog kosa krozvenu na preponi i ubacivanje graftova tako da se iskreno nadam da ce krenuti i ovi veliki hiruski zahvati jer do sada su radili samo segmente. Ponovo molim ako bilo ko nesto sazna za nesto novo u svetu i kod nas da mi se javi. Jako je testo sedeti i cekati kada ce puci aorta stalno osluskujem svoje srce i puls. Hvala unapred
disekcija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:12 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od disekcija »

goco sa tim se zivi . ne plasi se . moj tata je operisao disekciju ascedentne aorte na II hiruskoj , sada mu se pojavila disekcija na abdomonalnoj pa se oporavlja . slusaj lekare , normalno zivi . ako se nesto desi tu je II hiruska . tata je sa disekantnom aortom putovao od Dimitrovgrada , pa posle 14 sati operisan u beogradu . gde ima vek ima i lek.
Odgovori