Draga Dixi,
Sto se tice kose, ona opada u zavisnosti od citostatika koji se prima. Nekima se kosa samo proredi. Eto moj tata je primao hemoterapiju neprekidno 6 dana (3 citostatika ukupno u tih 6 dana) i kosa mu se je samo jako proredila.
Meni je opala tacno 17 dan od I hemo terapije (kako mi je i receno). inace sam primala 2 citostatika.
Nakon 2 ciklusa opale su mi dlacice po nogama, rukama itd.itd., a nakon 3 obrve i trepavice (licno, najgore mi je bilo ovo poslednje). Ja sam citostatike primala ukupno po 5-6 sati u toku jednog dana tako da nema veze koliko dana se citostatici primaju vec koji su.
Sto se tice krvne slike nema tu neke posebne mudrosti sem onoga sto vec radite. Sve sto radite je dovoljno. Nama je na Onkoloskom receno da ne uzimamo nikakve preparate u tabletama i sl.
Tek u kriticnim situacijama daje se Neupogen (ali nisam sigurna da li ga dobijaju deca) i to samo u bolnickim uslovima. Neupogen pospesuje stvaranje leukocita, neutrofila....
Meni je npr. najveci pad bio nakon I ciklusa. Ipak, je to najveci sok za organizam. kasnije vec bude malo bolje.
Da li ste pitali da li je uopste pametno da dete ide u skolu? Hemoterapija jako umara organizam. Sa svakim ciklusom sve vise. Ja na kraju nisam mogla da se popnem na drugi sprat a da se ne odmaram barem po 2 puta. O brzini penjanja necu ni da pricam! Srce bi mi lupalo ko ludo, cak i od malo brzeg hoda.