cena pumpe
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
cena pumpe
Da li znate da mi kazete cene pumpe,paradigma 712 na primer,u Sloveniji,Hrvatskoj,Madjarskoj...Kod na skosta oko 480000.00dinara. 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:33 am
insulinska pumpa
u Sloveniji košta između 2000 i 2400 €. Zavisi da li je za mlađe od 18 godina ili za starije.
Uglavnom to pokriva RZZZ.
480.000 din je više od dva puta veća cena !???
Detaljnije pogledaj na sajtu:www.zzzs.si
lep pozdrav.
Uglavnom to pokriva RZZZ.
480.000 din je više od dva puta veća cena !???
Detaljnije pogledaj na sajtu:www.zzzs.si
lep pozdrav.
-
- Aktivan član
BoJJo,
danas sam kontaktirao firmu Zaloker&Zaloker koja u SLO zastupa interese firme Medtronic, proizvođača pumpi Paradigma. Cena pumpe za mlađe od 18 god. je 2.308 € a za starije 2.238 €. Paradigma Real-Time je 900 € skuplja.
Na žalost, oni ne smeju, bez dozvole proizvođača, iste prodavati stranim državljanima. Bez obzira da li su kupci iz ili izvan EU. Na pitanje da li je to subvencirana cena? Odgovor je NE!
Potrošni materijal, bez insulina, košta ca.: 3.000 €/godinu. Srećom, za sada, te troškove pokriva socijala tj. Zavod za Zdrvstveno Osiguranje.
Sve se može videti i na sajtu: www.zaloker-zaloker.si
danas sam kontaktirao firmu Zaloker&Zaloker koja u SLO zastupa interese firme Medtronic, proizvođača pumpi Paradigma. Cena pumpe za mlađe od 18 god. je 2.308 € a za starije 2.238 €. Paradigma Real-Time je 900 € skuplja.
Na žalost, oni ne smeju, bez dozvole proizvođača, iste prodavati stranim državljanima. Bez obzira da li su kupci iz ili izvan EU. Na pitanje da li je to subvencirana cena? Odgovor je NE!
Potrošni materijal, bez insulina, košta ca.: 3.000 €/godinu. Srećom, za sada, te troškove pokriva socijala tj. Zavod za Zdrvstveno Osiguranje.
Sve se može videti i na sajtu: www.zaloker-zaloker.si
-
- Aktivan član
cena pumpe
Insulinska pumpa Pradigm Real Time odnosno Paradigm 522, pored klasične daje mogućnost neprekidnog merenja šećera u krvi. To se izvodi pomoću senzora i bežičnog radijskog predajnika. Očitavanje vrednosti šećera je na ekranu same pumpe. Nivo se prikazuje i obliku grafikona. Senzor takođe upozorava trepernjem-podrhtavanjem ili zvučnim signalom na trend naglog padanja ili porasta šećera. Nažalost, za sada još nema mogućnost "komandovanja" na promenu doziranja. 
Brošuru (uslovenačkom) ti šaljem na pp.
Lep pozdrav.

Brošuru (uslovenačkom) ti šaljem na pp.
Lep pozdrav.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Već smo pričali o ovoj pumpi. Izgleda isto kao Paradigm 712 koja postoji kod nas, ali je softver drugačiji i na ekranu prikazuje grafikon visine šećera u krvi. Na drugom delu stomaka ubada se senzor koji kontinualno meri glikemiju. Merač i pumpa komuniciraju putem bluetooth-a. Korisnik i dalje mora sam da reaguje kada pumpa pokaže da su šećeri van određenih granica.ksenija.p napisao:Zemunac je naš čovek prave informacije daje pa pitanje za njega. Šta znaš otoj pumpi koja meri i šuk i da li je to softverski vezano za doziranje insulina . Drugo pitanje je da li naš fond priznaje potrošni za ovu pumpu. Interesujeme i imali neko kod nas iskustva sa takvom spravom
Potrošni za ovu pumpu je isti kao i za sve Paradigm pumpe. Senzor košta oko 50 EUR i traje 3 dana. Brošuru na engleskom imate i na sajtu
http://www.diabeta.net/index.php?option ... 5&Itemid=2
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Saradnik
- Kontakt:
Zemunac, molim te opiši nam kako se distribuira potrošni materijal za pumpe u Sloveniji. Ja znam, ali bih volela da ostali pročitaju...Zemunac napisao:Potrošni materijal, bez insulina, košta ca.: 3.000 €/godinu. Srećom, za sada, te troškove pokriva socijala tj. Zavod za Zdrvstveno Osiguranje.

-
- Aktivan član
cena pumpe
Distribucija potrošnog materijala za ins.pumpu je jednostavna:
dijabetolog napiše godišnju narudžbenicu firmi zaloker&zaloker na ime dijabetika. Firma zaloker&zaloker, inače zastupnik i firme medtronic, proizvođača pumpi paradigm, tu narudžbenicu priloži u dijabetikovu bazu podataka i, svaka tri meseca poštar (paketna pošta) zazvoni na vrata. Dijabetik ili neko od prisutnih ukućana potpiše dobavnicu i preuzme paket. U paketu je još priložena kopija računa, tek toliko da se zna koliki je. Kod nas je ta cifra oko 750 €. To je sve.
U paketu nisu obuhvaćene testne trake, igle, lancete,...insulin. To ide posebno preko izabranog lekara opšte prakse ali po uputstvu dijabetologa.
dijabetolog napiše godišnju narudžbenicu firmi zaloker&zaloker na ime dijabetika. Firma zaloker&zaloker, inače zastupnik i firme medtronic, proizvođača pumpi paradigm, tu narudžbenicu priloži u dijabetikovu bazu podataka i, svaka tri meseca poštar (paketna pošta) zazvoni na vrata. Dijabetik ili neko od prisutnih ukućana potpiše dobavnicu i preuzme paket. U paketu je još priložena kopija računa, tek toliko da se zna koliki je. Kod nas je ta cifra oko 750 €. To je sve.
U paketu nisu obuhvaćene testne trake, igle, lancete,...insulin. To ide posebno preko izabranog lekara opšte prakse ali po uputstvu dijabetologa.
-
- Saradnik
- Kontakt:
Hvala Zemunac!
Eh, nadam se da će neko iz RZZO ovo pročitati
A ne da nas na svakih 6 meseci cede i traže da iznova dokazujemo da još uvek nismo "ozdravili"...

Eh, nadam se da će neko iz RZZO ovo pročitati

A ne da nas na svakih 6 meseci cede i traže da iznova dokazujemo da još uvek nismo "ozdravili"...

-
- Aktivan član
cena pumpe
Žao mi je da sam dao pogrešnu informaciju:
po konsultacijom sa ćerkom, jer je ona "pumpaš" u našoj porodici. Nije godišnja, nego tromesečna narudžbenica. Sve ostalo je isto.
Takođe i za nas "obične" insulaše se potrošni materijal daje na osnovu tromesečne narudžbenice od strane izabranog lekara opšte prakse a po uputstvu dijabetologa.
po konsultacijom sa ćerkom, jer je ona "pumpaš" u našoj porodici. Nije godišnja, nego tromesečna narudžbenica. Sve ostalo je isto.

Takođe i za nas "obične" insulaše se potrošni materijal daje na osnovu tromesečne narudžbenice od strane izabranog lekara opšte prakse a po uputstvu dijabetologa.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Kod nas je potreban godisnji odmor da bi se dobio potrosni materijal za pumpu! Nas su nedelju dana setali od endokrinologa, pedijatra, socijalnog, komisije, apoteke... Najgore je to sto ne postoji jasno definisana procedura za pribavljanje potrebne dokumntacije. U celom ovom lancu mi izigravamo postara koji prenose papire sa jednog mesta na drugo, a da niko tu ne zna sa sigurnoscu da nam kaze tacnu proceduru.
Nas su recimo vratili sa komisije zato sto zahtev za potrosnim materijalom od endokrinologa nisu potpisala 3 endokrinologa, vec 2 endokrinologa i jedan pedijatar. Pa kako da potpisu 3 endokrinologa kada u Vojvodini ima samo 2 pedijatra-endokrinologa?!? Onda su nam rekli da potpise bilo koji endokrinolog. Znaci, bitno je da se ispuni forma, i da donesemo 3 potpisa od nekoga ko moje dete nije ni video!
Nas su recimo vratili sa komisije zato sto zahtev za potrosnim materijalom od endokrinologa nisu potpisala 3 endokrinologa, vec 2 endokrinologa i jedan pedijatar. Pa kako da potpisu 3 endokrinologa kada u Vojvodini ima samo 2 pedijatra-endokrinologa?!? Onda su nam rekli da potpise bilo koji endokrinolog. Znaci, bitno je da se ispuni forma, i da donesemo 3 potpisa od nekoga ko moje dete nije ni video!
Zanimljivo citanje u vezi slovenackog sistema. U Svedskoj med. sestra za dijabetes pise recepte za sav potrosni materijal osim inzulina, kablova i rezervoara za pumpe (valjda zbog cijene).
Sve za pumpe se naruci preko apoteke (drzavna mreza, nema privatnih) licnom posjetom ili preko njihovog internet sajta (tamo se vise i svi e-recepti). Stvari stizu postom 2-3 dana kasnije, jer je Medtronic bas brz sto se tice posiljke.
Sto se inzulina tice on se dize u apoteci kao i obicno.
Trake, lancete i igle za penove se narucuju uz pomoc narudzbenih "kupona" koji se dobiju od sestre, jer drzava te tri stvari kupuje od firmi direktno a ne preko apoteke zato sto su pregovorima dobili nize cijene, te ove stvari dolaze postom. Zanimljivo je to da, iako je apoteka u vlasnistvu drzave, opet vlada trzisni zakon sto izmedju ova dva aktera sto se cijena tice.
Zvuci komplikovano ali uopste nije. I da, dize se kad ti treba, znaci nema ono godisnja potrosnja itd.. nego kad ti zatreba dignes, ako nesto zafali posaljes e-mail tvojoj med. sestri (dijabetes sestra) i samo ti vrati odgovor da je taj elektronski recept poslan.
Sve za pumpe se naruci preko apoteke (drzavna mreza, nema privatnih) licnom posjetom ili preko njihovog internet sajta (tamo se vise i svi e-recepti). Stvari stizu postom 2-3 dana kasnije, jer je Medtronic bas brz sto se tice posiljke.
Sto se inzulina tice on se dize u apoteci kao i obicno.
Trake, lancete i igle za penove se narucuju uz pomoc narudzbenih "kupona" koji se dobiju od sestre, jer drzava te tri stvari kupuje od firmi direktno a ne preko apoteke zato sto su pregovorima dobili nize cijene, te ove stvari dolaze postom. Zanimljivo je to da, iako je apoteka u vlasnistvu drzave, opet vlada trzisni zakon sto izmedju ova dva aktera sto se cijena tice.
Zvuci komplikovano ali uopste nije. I da, dize se kad ti treba, znaci nema ono godisnja potrosnja itd.. nego kad ti zatreba dignes, ako nesto zafali posaljes e-mail tvojoj med. sestri (dijabetes sestra) i samo ti vrati odgovor da je taj elektronski recept poslan.

Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
-
- Aktivan član
cena pumpe
Švedski sistem je još zanimljiviji i efikasniji od slovenačkog. Sestra za dijabetes!!!e-recepti!!!narudžbeni kuponi!!!potrošni materijal se diže po potrebi
I ceo takav sistem Kraljevinu Švedsku manje košta
Iz pisma kdanijele se vidi nešto sasvim drugo!? Tri potpisa od tri endokrinologa (kojih nema dovoljno), za njima sledi komisija koja se ponaša apsolutno birokratski. Apoteka, predpostavljam da sav potrošni materijal nema baš uvek na lageru! i kao rezime; [/b]Državu Srbiju sve to manje košta? "Malo morgen"!!!
Očigledna zamena teze. Državljani su postali servis zdravstva.
Zaključak. Cilj je postignut i dijabetičari u Srbiji "brže ozdrave" A groblja rade sa sve većim kapacitetom i imaju punu zaposlenost.
Kada nebi bilo žalosno, bilo bi komično.

I ceo takav sistem Kraljevinu Švedsku manje košta

Iz pisma kdanijele se vidi nešto sasvim drugo!? Tri potpisa od tri endokrinologa (kojih nema dovoljno), za njima sledi komisija koja se ponaša apsolutno birokratski. Apoteka, predpostavljam da sav potrošni materijal nema baš uvek na lageru! i kao rezime; [/b]Državu Srbiju sve to manje košta? "Malo morgen"!!!
Očigledna zamena teze. Državljani su postali servis zdravstva.

Zaključak. Cilj je postignut i dijabetičari u Srbiji "brže ozdrave" A groblja rade sa sve većim kapacitetom i imaju punu zaposlenost.

Kada nebi bilo žalosno, bilo bi komično.
- M@RIO
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 13, 2005 6:08 pm
- Kontakt:
Evo da se javim i ja koji sam od skoro na insulinskoj pumpi, nadovezao bih se, da je ovde u Srbiji veoma tesko doci do pumpe, kao i do potrosnog materijala. Primer je moja sredina, iz Valjeva sam, i pripadam klinickom centru, ins. za endokrinu, diabetes... Beograd, meni na primer treba tri profesora univerziteta da napisu izvestaj da sam "sladak" (diabeticar), da bi mi lekarska komisija u socijalnom odobrila potrosni materijal za pumpu... i to moram da molim Boga da li ce ili ne da prihvate taj izvestaj... I siguran sam da to tako funkcionis u celoj Srbiji...kdanijela napisao:Kod nas je potreban godisnji odmor da bi se dobio potrosni materijal za pumpu! Nas su nedelju dana setali od endokrinologa, pedijatra, socijalnog, komisije, apoteke... Najgore je to sto ne postoji jasno definisana procedura za pribavljanje potrebne dokumntacije. U celom ovom lancu mi izigravamo postara koji prenose papire sa jednog mesta na drugo, a da niko tu ne zna sa sigurnoscu da nam kaze tacnu proceduru.
Tako je, kako je, zivot ide dalje, moramo da se borimo za svoja prava...