Presolol
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 7:33 pm
Presolol
Na 24 h holteru mi je konstatovano da imam VES i SVES i 72/min otkucaja za sta je dr rekao da je tahikardija. Dobila sam inderal, pa mi je jako obarao broj otkucaja, pa sam dobila presolol, ali je efekat isti. Terapija glasi 1/4 ujutru i ja posle te jedne doze imam 3 naredna dana oko 60/min . Problem se javlja kad popijem lek a imam tih (standardnih) 60/min i onda mi pada na 40-50/min i dobijamstrasne glavobolje, vrtoglavice. Pitanje je moze li se taj lek piti po potrebi? Da napomenem da imam 34 god i pijem i norvasc (1/2) posto imam visok pritisak (90/60 - 140/100) koji isto tako varira, ali na norvasc lepo reagujem (da budem iskrena vise mi odgovara kada mi je nizak pritisak jer sam dosad imala max 60/40 - 90/60). Izvinjavam se sto sam oduzila 

-
- Novi član
-
- Novi član
trudnoca
I molom vas, kad ste vec tako ljubazni, da mi odgovorite da li su ti lekovi (norvasc i presolol) kontraindikovani za trudnocu?
metoprolol (presolol) i amlodipin (norvasc) se ne smeju uzimaju u trudnoci! hipertenzija se za vreme trudnoce regulise metildopom.
obratite se kardiologu da vam promeni beta-blokator. vasa terapija je kao sto je i uobicajeno zapoceta preparatima na koji optimalno odreaguje najveci broj pacijenata, posto su kod vas izrazena nezeljena dejstva, potrebno je da vam se nadje optimalan preparat.
obratite se kardiologu da vam promeni beta-blokator. vasa terapija je kao sto je i uobicajeno zapoceta preparatima na koji optimalno odreaguje najveci broj pacijenata, posto su kod vas izrazena nezeljena dejstva, potrebno je da vam se nadje optimalan preparat.
-
- Novi član