Pozdrav svima!
Prvo bit cu puno dug,imam toliko problema da moram sve polako i lijepo da iznesem ovdje, pa se nadam da ce se naci da mi malo pomogne i da neki odgovor iz licnog iskustva.
Prije 12 mjeseci dobio sam bolove u stomaku naravno sa prolivom i osjeco sam bol u stomaku kao nahladu.Isao sam u wc od 6 do 8 puta i sve je to iz pocetka bilo kao proliv i nadajuci se dace proci kao obicna nahlada,ali ustvari nije.Stanje se pogorsavalo sve gore i gore tako da sam posle par mjeseci sta god bi pojeo poslije pola sata morao bi otici u wc-e i znaci to sto bi izbacio iz sebe bilo bi nesvarena hrana ono sto sam pojeo prije toga.pokusao sam sve sa cajevima nasim prirodnim lijekom,sa medom,sircetom ama bas sa svime ali nista.Naravno isao sam i kod doktora ostavljao uzorke krvi,urina i svega toga,ali mi nikada nista nisu nasli,dobijao bi od njih samo probiotik,ili neke tablete sto bi mi pomogle da zaustave tu diareru.Znaci za 8 mjeseci smrsao sam 17 kg,sve dok nisam osjetio malaksalost u citavom tijelu,nisam mogao stajati na nogama.
Tek tada sam osjetio da sa mnom nesto nije uredu i da jednostavno mora nesto da postoji.Otisao sam na akutno i ispricao im sve sta se desilo,oni su me smjestili u bolnicu da mi izvrse neke pretrage,tako da su mi nasli povisen secer u krvi,koji je tada iznosio 25.
Uradili su test za diabetis i otkrili da sam obolio od te bolesti diabetis tip 1,sada koristim insulin 5 puta dnevno sve od augusta prosle godine.
Sta sam sve prosao uspio sam dotjerati vrijednosti secera na malo nize stanje,ali jos uvijek imam problema sa stomakom.
Od tada dobio sam samo 2 kg,a sada vagam 46 kg i zaboravio sam reci da imam samo 26 godina. Radio sam i snimanje crijeva i zeludca preko analnog otvora,ali ni tu nisu nasli nista.
Imao bi jos puno toga da pricam i pisem o ovome ali evo sam sada postavio ovu temu,ako neko zna ili ako ima neko slicnih iskustava da mi pomogne jer ovo je nesto nenormalno. Jos sta sam zaboravio znaci ta moja stolica je tecna i od kako se sve to pocelo desavati nikad nisam imao cvrstu stolicu,znaci sve sto bi pojeo,neznam sta se desi s te hrane,al jedan dio izadje u istoj boji,a ostalo bude voda nekad zuta,nekad crna neznam vise ni sam.Razgovarao sam doktorima endokrinolozima,diabeticarima o ovome ali nikad nisam dobio tacan odgovor dali je uzrok diabetis.
Izvinite na ovoliko dugom postu,ali vjerovatno ce neko se javiti na ovu temu pa cu jos opisati svoje stanje.
Veliki pozdrav od slatkog!!!
Diarera uzrok diabetesa, ili?
Diarera uzrok diabetesa, ili?
Postao sam *sladak*...
Pa dobro je sto ti nisu nasli nista na endoskopijama. Obicno uz to ide cir na 12-opalacnom crevu ako nije lecena osnovna bolest. Onda su dijareje verovatno posledica nelecenog dijabetesa. Ja bih ti reporucio upotrebu ESI fermental (5 pro/pre-biotskih kultura, AloeVera i komplexi B vitamina) pakovanje je 15pcs za ~300din. Pokusaj sa nekim cajnim mesavinama za dijabetes i zza creva iz apoteke Josif Pancic. Sve najbolje!
Neznam,neznam ni sam pa mislim uraditi jos jednom to snimanje crijeva i zeludca,jer ovo sto ja izbacim iz sebe toliko jako se oseca da ponekad izgleda kao kiselina i pece me oko anusa,znaci voda bukvalno zamucena nekad zuta,bjela,crna,nekad bude puno nekada malo,jel ima neki doktor da mi odgovori ili sam ja jedinstveni slucaj.molim vas pomozite mi..Hvala ti kicho
Postao sam *sladak*...
Gastroenteropatija je jedna od komplikacija dijabetesa na osnovu kombinovane vegetativne neuropatije i mikroangiopatije,radiolosko ispitivanje u smislu pracenja pasaze kontrasta jedino moze dati odgovor koji je stepen promena a prica za sve ostale dijabeticke komplikacije ostaje ista imperativ lecenja dijabetesa je dobra gliokregulacija
Znaci sta ja moram jos uraditi,ili je kod mene sve vec uradjeno,mislim da ako regulisem dobre vrijednosti secera moje stomacne muke ce stati,hvala ti puno na ovim odgovorima,jel pomazu neki lijekovi?severus napisao:Gastroenteropatija je jedna od komplikacija dijabetesa na osnovu kombinovane vegetativne neuropatije i mikroangiopatije,radiolosko ispitivanje u smislu pracenja pasaze kontrasta jedino moze dati odgovor koji je stepen promena a prica za sve ostale dijabeticke komplikacije ostaje ista imperativ lecenja dijabetesa je dobra gliokregulacija
Postao sam *sladak*...
Hvala doktori na pomoci!!!!!!
Evo posto vidim da nema niko od doktora da mi se javi pomogne sa necim ili nekim savetom zahvaljujem se al na pogresnom mestu...Pozdrav.
Postao sam *sladak*...
Severus ti je preporucio da ides na pregled koji se zove pasaza creva. To je pregled gde ti daju da popijes barijumski kontrastni rastvor i zatim rendgenski prate sta se desava u tvojim crevima, kako taj kontrast prolazi kroz njih i ima li u tome nekih problema. To je jedino sto ja umem da ti pojasnim. Zasto lekar smatra da samo ovo ispitivanje moze dati odgovor o situaciji sa tvojim stomakom, ne znam.
Nije dijareja uzrok dijabetesa, nego je obrnuto. Ali to su sada vec dva problema, i koliko ja razumem, ako imas neka ostecenja digestivnog trakta, nece ti terapija dijabetisa uciniti da ona nestanu. Ali ce ti pomoci da ne nastaju nove dodatne komplikacije. Pretpostavljam da stomacni deo leci gastroenterolog.
Proguglaj gastroenteropatiju, komplikacije dijabetesa i druge izraze iz Severusove poruke, mozda nesto razjasnis.
Srecno.
Nije dijareja uzrok dijabetesa, nego je obrnuto. Ali to su sada vec dva problema, i koliko ja razumem, ako imas neka ostecenja digestivnog trakta, nece ti terapija dijabetisa uciniti da ona nestanu. Ali ce ti pomoci da ne nastaju nove dodatne komplikacije. Pretpostavljam da stomacni deo leci gastroenterolog.
Proguglaj gastroenteropatiju, komplikacije dijabetesa i druge izraze iz Severusove poruke, mozda nesto razjasnis.
Srecno.