Ponovo: Hemoroidi ili nesto drugo?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
haalm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2007 2:08 pm

Ponovo: Hemoroidi ili nesto drugo?

Post od haalm »

Postovani,

Znam da je bilo vec pitanja u vezi hemoroida ali vas molim za odgovor. Naime vec otprilike 3 godine imam povremeno krvarenje poslije stolice, svijeza krv. Cijelo vrijeme sam mislio da se radi o hemoroidima i nisam poduzeo skoro nista. Danas sam bio kod lijecnika opste prakse i on mi je dao neke cepice i neku mast i rekao kako su to hemoroidi, ali me uputio i na Gastroenterologiju, posto imam prijatelja na hirurgiji navratio sam do njega i on je napravio analni pregled. Medzutim nije primjetio nista nenormalno, napisao je: "RT nalaz uredu" i reko je da je moguce da su to neki unutarni hemoroidi i da trebam napraviti neku retroskopiju ili kolonoskopiju. Mene je to pravo zabrinulo. Interesuje me sta moze biti u pitanju?
Dodatak:
Juce sam radio nalaze: Krvna slika i Kolonoskopija i sve je uredu, nemam nikakvih poremecaja na crijevima, kolnoskopski nalaz je potpuno uredu, krvna slika takodze, ali ja i dalje povremeno imam krvarenja poslije stolice. I sad me bas interesuje sta moze biti uzrok? Radio sam i ultrazvuk crijeva i to je uredu.
Odgovori