Nedavno sam posetio doktora opšte prakse jer sam imao problema noću sa disanjem.Mislio sam da je u pitanju prehlada.Doktorka me je poslala na rentgen pluća gde je ustanovljeno da je sve u redu sa njima.Pa onda na spiroskopiju gde je utvrdjeno da imam početni stadijum pušačke astme.
Medjutim,nije u tome stvar već kada je doktorka pažljivije pogledala snimak pluća zapalo joj je oko na jednoj stvari.Naime,primetila je da mi je dijafragma podignuta i da je srce uvećano.Tako mi je napisala uput za kardiologa.Medjutim,ovde se pregled zakazuje na dve-tri nedelje tako da sam se odlučio za odlazak u privatnu ordinaciju cenjenog i odličnog kardiologa u gradu.
Mene ipak brine drugi problem.Ne osećam malaksalost ali ipak osećam nekakav "umor" očiju.Peku me i ponekad ne mogu da gledam, naročito ako se zagledam u "jednu tačku".Ne osećam se fizički malčaksao.Vežbam redovno i bavim se fizičkim aktivnostima ali ovo sa očima mi baš smeta.Koliko se ja razumem u medicinu,počeo sam da sumnjam da nije u pitanju problem sa cirkulacijom vratnih krvnih sudova.POnekad imam bolove u vratu pa i u jednoj tački na potiljku.
Ima li to kakve veze ili je nešto drugo po sredi?
Da li ima veze sa vidom?
sto se tice srca i pregleda snimka, pored kardiologa bilo bi dobro da ga pogleda i pulmolog.
simptomi u vezi ociju mogu imati veze sa neregulisanim visokim vrednostima krvnog pritiska, zatim nekadekvatnom dioptrijom (uradite oftalmoloski pregled, sa pregledom ocnog dna a ne "samo" odredjivanje dioptrije), a i upalom sinusa,
promene na karotidama bi dale nesvestice, omaglice, vrtoglavice.
simptomi u vezi ociju mogu imati veze sa neregulisanim visokim vrednostima krvnog pritiska, zatim nekadekvatnom dioptrijom (uradite oftalmoloski pregled, sa pregledom ocnog dna a ne "samo" odredjivanje dioptrije), a i upalom sinusa,
promene na karotidama bi dale nesvestice, omaglice, vrtoglavice.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 12:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala na savetu.
Već sam bio kod pulmologa istog dana kada sam uradio i rentgen pluća i spiroskopiju.Tog dana mi je doktorka iymerila pritisak i bio je 140/60.Inače imam tako da kažem urodjeni nizak pritisak a ovo vremenske varijacije me takoreći ubijaju.
Sa sinusima je sve u redu.To sam nedavno proverio.
I ja sam mislio da odem do oftamologa.To ću uraditi ovih dana.
Evo šta mi se danas desilo.Šetajući se u gradu,obavljajući svoje obaveze,jedva da sam hodao koliku sam malaksalost osećao.U poslednje vreme,a danas naročito,kada god bih podigao glavu na gore osetio bih mučninu.I svetlost mi smeta.Hodam pognute glave.Ako li je podignem odmah mi je loše.Kada sam seo u taxi da me vozi kući hteo sam da povratim kada je počeo da ubrzava.
Ovo me stvarno brine.
Videću šta će biti sutra kod kardiologa.Zakazano je.
Već sam bio kod pulmologa istog dana kada sam uradio i rentgen pluća i spiroskopiju.Tog dana mi je doktorka iymerila pritisak i bio je 140/60.Inače imam tako da kažem urodjeni nizak pritisak a ovo vremenske varijacije me takoreći ubijaju.
Sa sinusima je sve u redu.To sam nedavno proverio.
I ja sam mislio da odem do oftamologa.To ću uraditi ovih dana.
Evo šta mi se danas desilo.Šetajući se u gradu,obavljajući svoje obaveze,jedva da sam hodao koliku sam malaksalost osećao.U poslednje vreme,a danas naročito,kada god bih podigao glavu na gore osetio bih mučninu.I svetlost mi smeta.Hodam pognute glave.Ako li je podignem odmah mi je loše.Kada sam seo u taxi da me vozi kući hteo sam da povratim kada je počeo da ubrzava.
Ovo me stvarno brine.
Videću šta će biti sutra kod kardiologa.Zakazano je.