studentiski rad u ordinacijama

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

studentiski rad u ordinacijama

Post od studentbgd »

Masa stomatologa pusta svoju decu koja su na stomatologkom falultetu da skinu neki kamenac, pa cak i da uzmu neki otisak, pa i da urade neki jednostavniji protetski rad. A ima boga mi i da rade plombe.
Sve naravno uz kontrolu.

Kakvo je vase misljenje o ovoj pojavi?

Ja mislim da je to jedini nacin da se kod nas stekne neka bolja praksa. Na veliku zalost.
dekiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 2:37 pm

Post od dekiz »

Pa i sam si rekao-na zalost.Ali,znas i sam da je to izgleda jedini nacin da steknu kakvu-takvu praksu posto je na faksu sticu -znamo kakvu.Mislim da je mnogo bolje da tako uce (uz kontrolu roditelja) nego da kasape ljude po nekim Domovima zdravlja.U ovom nasem poslu teorija je jedno,a praksa,cesto,nesto drugo.Tako da mogu da samo pozdravim takve stvari.
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Milka R »

Ciscenje kamenca i uzimanje otisaka?! :o Pa,zar to nije posao sestre?Ja to radim svaki dan i peskiram,skidam konce,odvrcem i zavrcem suprastrukture na implantatima,stavljam zavoje,poliram pl. ...jedino ako to nisu nikada radili pa da osete...Neznam,neznam... :wink:
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

?????

Post od studentbgd »

Milka R napisao:Ciscenje kamenca i uzimanje otisaka?! :o Pa,zar to nije posao sestre?Ja to radim svaki dan i peskiram,skidam konce,odvrcem i zavrcem suprastrukture na implantatima,stavljam zavoje,poliram pl. ...jedino ako to nisu nikada radili pa da osete...Neznam,neznam... :wink:
Nije to je sve po zakonu posao doktora. Bar u Srbiji. Sto je bar lose. Nema tu neke filozofije kod ciscenja kamenca, a moze lep dzeparac da se uzme uzgred budi receno. Pogotovu ko ima roditelje stomatloge. Jos ako ordinacija dobro radi, tamo oko nove godine i na leto kad je frka da uleti.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Re: ?????

Post od studentbgd »

studentbgd napisao:
Milka R napisao:Ciscenje kamenca i uzimanje otisaka?! :o Pa,zar to nije posao sestre?Ja to radim svaki dan i peskiram,skidam konce,odvrcem i zavrcem suprastrukture na implantatima,stavljam zavoje,poliram pl. ...jedino ako to nisu nikada radili pa da osete...Neznam,neznam... :wink:
Nije to je sve po zakonu posao doktora. Bar u Srbiji. Sto je bas lose. Nema tu neke filozofije kod ciscenja kamenca, a moze lep dzeparac da se uzme uzgred budi receno. Pogotovu ko ima roditelje stomatloge. Jos ako ordinacija dobro radi, tamo oko nove godine i na leto kad je frka da uleti. Stomatologu se vise isplati da iskoristi termin za neku protetiku.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

cuo sam

Post od studentbgd »

da je moguce da se radi praksa u privatnoj ordinaciji ako postoji doktor koji je voljan da stavi svoj potpis iza rada studenta. Ne bi radio nesto preterano ali skidanje kamenca bi bilo sasvim ok.
Ima li neko takav info?
Odgovori