hitan slucaj,pozeljan strucni savet dr Pedje ili drugih

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
damica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 11:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hitan slucaj,pozeljan strucni savet dr Pedje ili drugih

Post od damica »

proslog juna mi je umrla beba u toku porodjaja i sada sam saznala da sam opet trudna.U dilemi sam da li da idem na abortus ili zadrzim bebu iz razloga sto sam dok nisam znala da sam trudna bila na rengenu grudnog kosa i skeneru glave i uz sve to pila leksilijum koji je za smirenje i brufen. Doktor kod tog sam bila me nije udostojio nikakvog odgovora, kaze da je za sada sve u redu po ultrazvuku mada u 8 nedelji se i ne moze videti bog zna sta.Imala sam zakazani abortus za sutra ali sam odustala jer mi je stvarno zao da to uradim a mozda je sve uredu. Molim Vas recite mi iskreno da li sva ta snimanja i lekovi imaju velikog uticaja na trudnocu i sta bi bilo najpametnije da uradim u ovoj situaciji?
Ako su potrebni jos neki detalji da bi slika bila jasnija pitajte.
Hvala unapred
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Sigurno da na vas strah i procenu situacije puno utice tragicni dogadjaj sa prethodnom trudnocom. Skupite snage da razdvojite to zalosno iskustvo od vase nove trudnoce.

Ni za sta u zivotu garancije ne postoje, ali zaista mislim i nadam se da vi i niste u vecem riziku od bilo koje druge zdrave trudnice.

Postoji mnogo zena koje imaju hronicne bolesti zbog koji moraju da nastave terapiju cak i u trudnoci i bude sve u redu. Vi ste zdravi i u manjem riziku i u boljoj situaciji nego mnoge.

Hronicna bolest me je primorala da izmenim moja ranija shvatanja. Tek planiram trudnocu i ako je ostvarim, bicu u situaciji da ce mi verovatno rizici biti manji da nastavim terapiju, nego da je prekinem.

Proverite u koju grupu lekova spadaju oni koje ste uzimali. Potrazite preko interneta dodatna iskustva. Licno mislim da oni nisu znacajnija opasnost.

Sto se zracenja tice, juce sam pretrazivala internet upravo o takvim informacijama. Jer bih trebalo da budem podvrgnuta dijagnostici koja podrazumeva citave serije rendgenskog snimanja, pa su ukupne doze velike. Citala sam da pojedinacni snimci nisu preveliki rizik. Bitna je i udaljenost od stomaka. Glava je daleko od stomaka, a skener je bio usmeren na nju, nema sanse da je ista od toga stiglo tako nisko. Rendgen pluca jeste nesto blize, ali, opet nije direktno usmeren na stomak, a i olaksavajuca okolnost sto su u pitanju pojedinacni snimci, i dosta niska doza zracenja.

U porodici imam primer da je zena radila na rendgenu dok nije dosta kasno saznala da je trudna. Radiolozi su prilicno izlozeni zracenju i to je bilo rizicno. Odvazila se i ima zdravo dete.
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

U klinici ANALIFE rade besplatne 4d ultra zvukove u desetoj nedelji,pa tamo zakazi,ako treba plati da te pogleda dr.Zivanic,on je dobar dijagnosticar i sve ispricaj,verovatno ce ti preporuciti da radis tripl test,ili eventualno neki test(horionske cupice) ili amniocentezu ako treba.Ako se trudnoca odrzala verovatno je sve u redu.Puno srece.
damica
Novi član
Novi član

Post od damica »

Hvala svima na vremenu koje ste odvojili za mene.Sutra idem u Front na pregled i konsultaciju sa jednom doktorkom ali bih zamolila prethodnu damu da mi da adresu klinike Analif da ipak odem i do njih.
uh,u glavi mi je haos kad pomislim i na jednu i na drugu opciju ali se nadam da ce sve biti u redu.
pozdrav
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Nisam licno bila kod njih,ali sam cula da su dobri.Evo ti njihov sajt na internetu www.analife.co.yu.
damica
Novi član
Novi član

odlucila sam

Post od damica »

Bila sam juce u Narodnom Frontu na konsultaciju sa jednom doktorkom i mnogo mi se dopala jer se stvarno potrudila oko mene.
Obzirom da vec imam dvoje dece,i da se sa predhodnom trudnocom desilo to sto jeste iskreno mnogo me je strah da rizikujem tak oda cu ipak otici na abortus.
Ona mi je predocila kakve mogu biti posledice a i ne moraju,ali posle svega stvarno nemam snage psihicki da izdrzim sve to a neznam da li ce sve biti ok.
uh,jeste teska odluka,ali bolje je tako za sada.
Za par meseci mogu lepo isplanirati novu trudnocu i samim time smanjiti rizik od nepreddvidivih situacija.
eto cisto da znate,mozda ce me neko osudjivati ali verujte mi da posle svega jednostavno nesmem da rizikujem.
Pozdrav svima
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Obavezno pregled u Ana life u 10.nedelji 4D ultrazvukom, pregled je tad besplatan, Zivanic odlican dijagnosticar, ako sumnja bilo sta reci ce najiskrenije, ali moj predlog je otici tamo i konsultovati se.
Odgovori