Let avionom posle operacije prosirenih vena?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
flamencoman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 01, 2008 1:09 am

Let avionom posle operacije prosirenih vena?

Post od flamencoman »

Pozdrav,

Imam 28 godina i uspesno sam operisao spoljnu prosirenu venu na levoj nozi.
Mesec i po dana posle operacije bi trebalo da putujem avionom na udaljenu destinaciju (Kalifornija).

Da li je neko ima neki savet/predlog/iskustvo?

Hvala unapred :)
Bolje je i sto puta vratiti se nazad, nego rdjavim putem do kraja ici
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

imao sam prilike da slusam jedno predavanje u holandiji posveceno ovoj temi!
trebalo bi da pre leta uzmete 100 mg aspirina (polovina "obicne" tablete), prilikom check-ina trazite mesto do prolaza koje ce vam omoguciti da na svaka 2h ustanete i malo prosetate izmedju redova, ili ako ne na svaka 2h, onda razmrdajte noge tako sto cete pomerati sve grupe misica, a nakon 4h bi svakako trebalo da ustanete i prosetate. ove preporuke ne vaze za kratke evro-mediteranske destinacije, nego samo za duzi boravak u avionu.
ovo putovanje ne treba da vas plasi, komplikacije se veoma, veoma retko desavaju.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Mala opaska: Salicilata 75mg/dnevno - sasvim dovoljna doza, kao prevencija tromboze - dozivotno, leteli ili ne!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori