uticaj lekova koje muskarac koristi na plod

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
dakili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 15, 2006 9:18 pm

uticaj lekova koje muskarac koristi na plod

Post od dakili »

Da li lekovi koje muskarac koristi ( ne znam tacno koji,ali znam da su za srce i antidepresivi) mogu da uticu na plod, ukoliko ih koristi u vreme kad hoce da napravi bebu :oops: ? Izvinjavam se ako je pitanje malo nejasno, ali me interesuje zbog drugarice. Kad budem saznala nazive lekova, napisacu ih, znam samo da je u pitanju kombinacija od pet lekova (naravno prepisanih od strane lekara). Za sada me samo interesuje da li je moguce uopste da tako nesto utice na zdravlje bebe kja se zacne u takvim okolnostima? Hvala Vam unapred
mika43
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 1:01 pm

Post od mika43 »

Mislim da pojedini lekovi koje uzima muškarac mogu loše uticati na njegov spermogram(broj,pokretljivost,morfologiju ... spermatozoida) koji kao takvi i nisu sposobni da oplode jajnu ćeliju i dovedu do začeća.Ako se to i desi mislim da su u tom slučaju kvalitetni i zdravi spermatozoidi oplodili jajnu ćeliju te nema opasnosti po zdravlje ploda.
Jedino može postojati opasnost od nasleđivanja te "bolesti" koju muškarac ima.
Ipak bi trebalo da se konsultuju sa nekim lekarom koji će im to bolje objasniti
dakili
Stalni član
Stalni  član

Post od dakili »

hvala na odgovoru!
dakili
Stalni član
Stalni  član

Post od dakili »