kostana nezrelost

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
misalu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 10:27 pm

kostana nezrelost

Post od misalu »

Prvi put sam na ovom sajtu,imam pitanje u vezi deteta koje ima 6,5 god.Naime-prosle godine mu je uradjen rentgen leve sake,zbog sumnje pedijatra da dete slabo napreduje-radiolog je bio zatecen snimkom,uporedjivao ga je dugo sa nekim "sablonima",i onda nam rekao da dete ima zaostatak u razvoju kostane mase od 2.5 god,uputio nas endokrinologuUradjene su sve analize koje je endokrinolog zahtevao-i sve je u granicama normale.Jedino nije radjen ultra zvuk stitne zlezde,navodno je ovo bilo dovoljno da se utvrdi stanje.Dete nam je za svoj uzrast normalne tezine i visine,po dijagramu negde na sredini,na rodjenju je imao normalnu duzinu,a napominjem i to da smo supruga i ja visine-174 i 179.5cm.Kao beba imao je reflux,sa godinu je izlecen bez hirurskog zahvata,tabletama iz CH.Dete ima astmu,vec par godina koristi redovno pumpice.Ono sto zelimo da znamo jeste-sta dalje ciniti,da li ce se ta kostana nezrelost nadoknaditi,ima li posledica...Unapred zahvalni roditelji
Odgovori