Rad u UK

Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.

Moderatori: vlada99, moderato

bgd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 21, 2006 3:19 pm

Post od bgd »

450 000 dolara godisnje primaju u USA samo NEKI vrhunski hirurzi.

Pocetna plata za doktora koji pocinje resident tj. specijalizaciju je oko 45 000 dolara godisnje.

Posle se penje,ali redje dostize ove navedene astronomske cifre - mozda u Kaliforniji,mozda kod nekih hirurga i to uglavnom onih skolovanih na vrhunskim USA fakultetima,i onih koji rade privatno ili u bolnicama za jevreje.
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

uh super..ne moram više da učim :D :D
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

ovi naši gasterbajteri...samo se hvale :)
goki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goki »

Da nije ono: Mi smo dosli, pa ajde i vi pa da vidite kako je......
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sad sam se setio: pa nase je zvanje u stvari priznato u Engleskoj. I u Americi! Kad sam bio tamo, svi su me zvali "doktore"...

...Samo sto me niko zivi ne bi zaposlio i kad bih probao da nekog lecim jos bi me i oterali na robiju! :(

Toliko o nasim profesorima, koji su "priznati" u svetu. Kad su toliki eksperti, zasto se nisu izborili da diplome koje dodeljuju bar nesto vrede??? Ispada da i ja mogu da nekom studentu odstampam i potpisem diplomu o zvanju doktora medicine, napolju to taman isto toliko vredi koliko i diploma sa Univerziteta u Beogradu... :o
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
sandra_nis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2007 8:56 pm

Post od sandra_nis »

ljudi ako hocete rad u inostranstvu, otvoren konkurs uvek za sudan, somaliju i tako dalje. tamo sve priznaju :-?
a sad ozbiljno, ovo sam dobila informaciju pre nekih 20-tak dana, pa ko moze nek pokusa... srecno!

"Pocetkom decembra Hrvatska raspisuje konkurs za popunjavanje osnovne mreže lekara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Konkurs ce biti otvoren tri meseca, do kraja februara 2008 godine, a trži se 154 lekara opšte prakse, 84 pedijatra, 60 ginekologa i cak 285 stomatologa.

U bolnickom sistemu Hrvatske nedostaje oko 900 specijalista. Najviše internista, gotovo 400, te oko 350 hirurga. Zbog nepostojanja jezicke barijere, nove lekare ce potražiti u Srbiji i Crnoj Gori, gde se trenutno pojavljuje višak.

Iznet je i zanimljiv podatak, da i ako Hrvatskoj hronicno nedostaju lekari na Zavodu za zapošljavanje je trenutno prjavljeno 204 lekara. Oni imaju diplomu medicinskog fakulteta, ali nijedan od njih nema položen strucni ispit, a sa položenim ovim ispitom ceka ih odmah i radno mesto. "
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Moguce,ali da se zna da su u pitanu najverovatnije neka sela a ne gradovi....a sad odlucite da li cete uci u rizik kojem je izlozen srpski lekar u hrvatskom selu.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
uk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 1:36 pm

Re: Rad u UK

Post od uk »

terapeut napisao:Ovih dana je objavljena vest da Velika Britanija trazi veliki broj zdravstvenih radnika iz Srbije za svoj program -Senior care-.
da li znate nesto vise o tome?Kakvi su uslovi i o cemu se radi?
Po zdrav svima....

E pa to je cista navlakusa za ne upucene ,sve je super ,svasta ti obecaju a od toga ne mozes ni da prezivis dobijes oko 800funti sto je ovde prilicno lose tj za zdrav.radnika. takodje sam se raspitivala zbog sebe pa eto tako znam,...obicno ide preko agencije za med.sestre koji naravno imaju svoj udeo u tome tako da te prilicno izrabljuju,.. :(
uk
Novi član
Novi član

Re: Rad u UK

Post od uk »

uk napisao:
terapeut napisao:Ovih dana je objavljena vest da Velika Britanija trazi veliki broj zdravstvenih radnika iz Srbije za svoj program -Senior care-.
da li znate nesto vise o tome?Kakvi su uslovi i o cemu se radi?
Po zdrav svima....

E pa to je cista navlakusa za ne upucene ,sve je super ,svasta ti obecaju a od toga ne mozes ni da prezivis dobijes oko 800funti sto je ovde prilicno lose tj za zdrav.radnika. takodje sam se raspitivala zbog sebe pa eto tako znam,...obicno ide preko agencije za med.sestre koji naravno imaju svoj deo u tome tako da te prilicno izrabljuju,.. :(
jos nesto nisu bas nesto odusevljeni kad cuju odakle dolazimo a i ne priznavaju nam diplome tj umesto 4 god. racunaju 3 posto ovde toliko traje(to vazi sto za sestre tako i za babice) e pa tako stvari bas i nisu tako sjajne da ne pricam o silnim testovima sto moraju dodatno da zagorcaju zivot,..pa ocenite sami ,...
dr Schkomi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 12:06 am

jaoo jaoo

Post od dr Schkomi »

Najvažnija stvar zbog koje "zapadnjaci" neće da priznaju "overseas" medicinske fakultete jeste što smo svi mi za naše studije potrošili jako malo novca. Mene je studiranje koštalo oko 5-6000 din GODIŠNJE, bio sam na budžetu.

Ako tamo specijalizacija košta 450.000$ (?!), da li zamišljate da i fax košta isto toliko?

S' obzirom da smo mi za cenu od između 1000 i 6000EUR postali "doktori medicine", a oni isto to al za 100puta više love => jasno je zašto nam ne priznaju diplome.

Ja tako mislim.

A možda da odemu u Rumuniju!? :lol:

ili Bugarsku? :x
uk
Novi član
Novi član

Re: jaoo jaoo

Post od uk »

E pa kolega sumnjam da bi i tamo lepo prosli,...ne mislim da je cena u pitanju nego jednostavno ne prihvataju da je neko bolji od njih bilo u cemu nazalost :evil: pa tako smatraju sto nekome da priznaju 4 g. kad je njihova 3g.?gluposti !
mogu vam reci po mojoj zadnjoj informaciji ovde godina kosta oko 8hiljada funti sto je prilicno dosta love ako hocete da zavrsite medicinu pa zamislite jos da obnovite koju god.,.....

mada moram vam priznati polako odustajem od bavljenja strukom ovde,to ce pricekati dok se jednog dana ne vratim u domovinu :wink:

kolega sve najbolje !
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

kolega,sta kosta 8000 funti?
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Odgovori