Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Dragi svi,
vidim da se dosta pisalo na ovu temu i dosta toga sam pročitala pa mi je sada jasnije kako to funkcioniše. Ono što bih volela da znam jeste kakva su iskustva i gde to raditi a iskreno čula sam da je to i dosta skupo pa me interesuje da li postoji neki program koji podržava država (jer sam jdan dan na radiju nešto načula) i ako je neko čuo nešto o tome bila bih zahvalna da podeli tu informaciju samnom. Ako ne onda mi recite gde to raditi iz iskustva i koliko otprilike to košta.
Ja sam jedna od onih neudatih devojaka u ovoj zemlji koja nije spremna da čeka na princa na belom konju da bi postala mama, imam već dosta godina i nekako osećam da sam baš spremna za to a i srećom imam divnog tatu za moju bebu (koju nažalost ne možemo da stvorimo onim prirodnim putem) tako da je potrebno samo da me neko uputi kako ide cela ta priča oko veštačke oplodnje i naravno - da bude sve OK sa nalazima.
Vrlo zahvalna na informacijama,
Pčelica Maja
Cao Maja!
Kod nas se besplatno, tj. o trosku drzave, VTO radi u BG u Visegradskoj i N. Fronta, a u NS u Betaniji. Sustina je da ti treba uput od ginekologa da postoji neki problem vezan za bracni sterilitet. Drzava finansira odredjen broj VTO, tako da kada skupis sve rezultate koji su ti neophodni i uradis eventualne intervencije (laparaskopiju, histeroskopiju, HSG...), mozes uci u program. U NS se ceka od 6-8 meseci.
Pozdrav i srecno!