Pre godinu ipo dana sam primetila rapavost i neravnine unutrasnje strane obraza.Otisla sam kod specijaliste za bolesti zuba i usta i odmah su me poslali na stomatoloski institut u Bg.Tamo su me pregledali i konstatovali da se najverovatnije radi o Kronovoj bolesti.Preporucene su analize krvi na helycobacteriju,bris jezika i pregled stolice na parazite.Svi nalazi su bili ok,pa je dalje preporuceno uzimanje uzorka i slanje na biopsiju.Takodje mi je preporuceno premazivanje usne duplje kantarionovim uljem.U to vreme sam imala upalu grla pa sam uzimala i razne antibiotike i sredstva za ispiranje grla i usta.
Nakon nekoliko dana koriscenja kantariona,bolest se povukla i sve do danas nisam imala nikakvih problema.
Sada opet imam problema sa grlom,uzimam antibiotike i tantum verde za ispiranje grla,daktanol gel za oralnu upotrebu i pantenol tablete.Veceras sam primetila ponovo suvocu i rapavost sa desne unutrasnje strane obraza i vec pocinjem da panicin.
Moze li neko da mi kaze o cemu se radi i da li to ima veze sa upalama grla?
Bolesti usta.Molim za savet!
Koliko uspevam da vidim,iste je boje kao i sluzokoza usta,malo crvenkastije i ima neke rupice i izbocine("reljefno").Sada su samo sa jedne strane,a pre godinu ipo je krenula sa jedne pa se prosirilo i na drugu stranu.Inace sinoc sam ispirala usta Tantum Verdeom i malo se smanjilo ,nije vise tako rapavo.