Sportske naocare sa dioptrijom

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
x3m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 16, 2005 1:31 am

Sportske naocare sa dioptrijom

Post od x3m »

Mene zanima sledece: da li iko kod nas radi ovakve naocare tj ovakva stakla?

U kojoj god opticarskoj radnji sam bio rekli su mi da je to nemoguce napraviti zbog zaobljenosti sportskih ramova pa u fazonu ne smeju tj ne mogu biti stakla zaobljena...

Medjutim gledam ove sportiste, medju njima je i recimo Janko Tipsarevic koji nosi sportske naocare sa dioptrijom.

Cak sam nasao i marku koju svi nose, a evo i linka kao dokaz da je ipak moguce napraviti zaobljena stakla sa dioptrijom:

ramovi:
http://oakley.com/halfjacket

stakla:
http://oakley.com/innovation/optical_su ... escription

Zar je moguce da nigde kod nas nema nista slicno da se kupi ili makar naruci?

A da kazem zasto mi uopste trebaju ovakve naocare... bavim se jednom vestinom koja se zove Parkour. Za one koji ne znaju to je u prevodu umetnost kretanja... po srpski to je ono sto zovu skakanje po zgradama! lol

Imam ove obicne ramove ali mi ne pokrivaju ceo vidik pa je jako nezgodno. A kad treniram bez naocara ne vidim na sta i kako skacem i sl...

Inace nosim -1 za daljinu.

P.S.: Sociva ne dolaze u obzir... nekako imam strah od njih a i prilikom skokova bi mozda ispadala... uglavnom sociva NE! :)
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Meka kontaktna sociva su idealna za sport,ne mogu da ispadnu,gotovo se ne osecaju u oku,tako da neopravdano imate otpor prema njima.Morate bar pokusati,na pregledu cete dobiti probna sociva i videcete koliko je jednostavno.
Pozdrav!
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član

Post od klio »

Uostalom....bavite se sportom opasnim po zivot a plasite se ,,misa,,...tj.mekih kontaktnih sociva!
x3m
Novi član
Novi član

Post od x3m »

ma nije da se plasim (a dobro mozda se i plasim lol) nego ne znam dal bi ikad mogao da se naviknem da ih stavljam i vadim svaki dan! Tj ni ne zelim da se navikavam na to!

a posto sam laik za te stvari, cuo sam negde da postoje neka sto se ugrade i ne vade se vec stalno stoje odredjeno vreme... e sad kolko je to tacno nem pojma.... :-?
x3m
Novi član
Novi član

Post od x3m »

I jel iko pravi takve naocare tj stakla kod nas?
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član

Post od klio »

Pitajte u ,,Diopti,, u Merkatoru ,Novi Beograd.
Lav85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 9:11 pm

Javi mi se

Post od Lav85 »

Javi mi se na pp
Odgovori