ako moze odgovor danas
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 1:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
ako moze odgovor danas
cao,bila sam po rezultat papa testa i ginekolog mi je rekla da imam gljivice i da uzmem neke geomb..(dalje ne mogu da procitam sta pise) vaginalete.zanima me da li mogu da imam odnose dok ih koristim i da li mogu da ih prenesempartneru? unapred hvala na odgovoru
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 4:58 pm
Milevila, poslusaj Iwanicu i nikako ne dozvoli da se gljivice prenesu na partnera, jer mozete uci u zacarani krug,taman se ti izlecis i mislis da je i njemu proslo, kad eto ti opet te zarazi.Pricam ti iz licnog iskustva jer se meni ova neugodna prica desila dosta davno ali je bila poucna.Bilo bi jos bolje da on uradi bris i da se leci, pa kada na kontroli OBOMA bude bio negativan rezultat na gljivice stupite u akciju.
Eventualno sa kondomom.
Eventualno sa kondomom.
[quote="Garfield"]
Ni Kandida (gljivice) se ne prenose seksualnim putem, svako ima SVOJE gljivice, i one mogu da se aktiviraju (i po pravilu se aktiviraju samo) kod veceg pada imuniteta (opsteg ili lokalnog).
Ovo sam upravo procitala u jednoj temi na podforumu Pitanja i odgovori. Jel ovo tacno? Ja sam bila ubedjena da se kandida prenosi seksualnim putem na partnera.
Ni Kandida (gljivice) se ne prenose seksualnim putem, svako ima SVOJE gljivice, i one mogu da se aktiviraju (i po pravilu se aktiviraju samo) kod veceg pada imuniteta (opsteg ili lokalnog).
Ovo sam upravo procitala u jednoj temi na podforumu Pitanja i odgovori. Jel ovo tacno? Ja sam bila ubedjena da se kandida prenosi seksualnim putem na partnera.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 12:35 pm
Re: ako moze odgovor danas
Predpostavljam da su to sto ne mozes procitati geonistin ili ginodaktanol vaginalete.partner bi istovremeno trebao koristiti neku mast tipa nistatin,kansen,kanesten...Bez odnosa ili iskljucivo sa kondomom.milevila napisao:cao,bila sam po rezultat papa testa i ginekolog mi je rekla da imam gljivice i da uzmem neke geomb..(dalje ne mogu da procitam sta pise) vaginalete.zanima me da li mogu da imam odnose dok ih koristim i da li mogu da ih prenesempartneru? unapred hvala na odgovoru
Ja cesto imam kandidijazu, pred ciklus, od stresa, i slicno. Ali za deset godina nikada je nisam prenela partneru. Higijena posle odnosa i to je to. Naravno, ona moze da se prenese, zavisi od imuniteta. Ali, zenske osobe je cesto dobiju ne prenosenjem, nego sto razne okolnosti u organizmu do toga dovedu. Partner moze da proveri situaciju u 29.novembra, ne treba uput, samo se preda knjizica. U principu, tesko da ima kandidu ako nema vidljive promene i tegobe.
Za vreme koriscenja vaginaleta se ne preporucuje odnos i zbog toga da bi njihovi sastojci ostali gde treba i da bi efikasnije delovale. Opet, ako je ovaj problem cesci, naravno da mora da se nastavi normalan zivot, i da i mozes da imas odnos npr uvece pre stavljanja sledece.
Izvinjavam se sto ovako relativizujem uobicajena stroga uputstva : ). Ako je u pitanju trenutni problem, nije tesko biti disciplinovan jednu nedelju.
Za vreme koriscenja vaginaleta se ne preporucuje odnos i zbog toga da bi njihovi sastojci ostali gde treba i da bi efikasnije delovale. Opet, ako je ovaj problem cesci, naravno da mora da se nastavi normalan zivot, i da i mozes da imas odnos npr uvece pre stavljanja sledece.
Izvinjavam se sto ovako relativizujem uobicajena stroga uputstva : ). Ako je u pitanju trenutni problem, nije tesko biti disciplinovan jednu nedelju.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 7:49 am
Kandida
Kandidu imaju gotovo svi u organizmu samo je pitanje hoce li se uzbuniti.Naime posle izuzetno stresnih situacija,usled pada imuniteta,nakon antibiotika.Pazite ako jedete puno belog luka jer je on prirodni antibiotik.Isto moze izazvati kandidijazu.Ja sam je imala posle druge trudnoce,lecila se ginodaktanol vaginaletama 3 meseca nakon ciklusa posto je tad genitalni trakt najcistiji posto se sa krvlju tokom ciklusa izbacuju necistoce takodje.Meni je pomoglo.Inace nisam imala ni svrab,ni peckanje,ni neprijatan sekret.