Znam da je ovako tesko postavljati dijagnozu, ali bih zamolio nekog ako moze da kaze o cemu je rec ili sta bi moglo da bude...
Uvek sam vodio racuna o usnoj higijeni pravo redevno zube, isao redovno na preglede ali sam uvek ima eenormno puno pokvarenih zuba.
Ne znam ali pretpostavljam da je tome doprinelo da ka klinac budem kljukan i nagradjivan enormno losom ishranom (slatkisima...)
Poceo sam da primecujem da mi zubi dobijaju crnu boju ali ne u celosti vec verovatno na mestima gde dolazi do gubljenja zubne gledji.( da napomenem da dnevno popijem 1-2 kafe, ali redovno perem zube)
Isto tako na zadnjim zubima mi se stvaraju rupe, ali mislim da to nisu rupe od karijesa i bas me brine jer ih imam dosta.
Nijedan od ovih zuba me ne boli, uopste nemam bolove. Posto se bavim dosta i sportom , pocinje da me brine ova stvar, da li moze biti problem i gubitak kalcijuma, da organizam vuce minerale iz zuba !?!
Zamolio bih nekog ako moze da neki komentar vezano za ovaj moj problem.
Unapred zahvalan
Krhki i crni Zubi
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nista se ne izvlaci iz zuba niti ulazi posle 12-te godine,tako da se to iskljucuje.Vi nikako niste slucaj za nagadjanje dijagnoze i th na internetu,nego pravac kod stomatologa.Ja za ovako nesto nisam nikada cula i vrlo mi cudno zvuci.Podjite kod specijaliste za bolesti usta i zuba, ne vidim razlog da to izbegavate.Pozdrav!