Gartnerova cista vagine

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
iskrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 10:41 pm

Gartnerova cista vagine

Post od iskrica »

Postovani, 12.02.07.drugog dana ciklusa,mi je na desnom zidu vagine,iza introitusa,nadjena cista velicine oraha. Zavrsna dijagnoza je extirpatio cistae vaginae, a patohistoloski pregled je pokazao da histoloska slika odgovara Gartnerovoj cisti vagine. 17.12.07, prvog dana ciklusa ponovo se pojavila cista iste velicine i na istom mestu. Radiotalasima je radjena incizija i ektirpacija ciste. Cista se ponovo javlja 29.02.08.,opet prvog dana ciklusa Da li ucestala pojava ovih cisti ima veze sa menstruacijom? Inace, Imam 28 god.Nisam radjala i mala abortus, menstruacije su mi uredne, na svakih 28 dana. Na poslednjem ginekoloskom pregledu, radjenom pre desetak dana, sredinom ciklusa, rezultati su sledeci: Kolposkopija - PVU prekriven skvamoznim epitelom bez polja reepitalizacije. Sch: + (pozitivan) PAPA II grupa Vag.sec. - II grupa UZ - Uterus u AVF, dimenzija 56x41x38 mm, homogene teksture. (Ri a. uterinae - 0.8) Endometrijum debljine 10mm. Cervix dug 30 mm. Desni jajnik uvecan, velicine 44x32 mm, sa folikulom od 17 mm i vise sitnih folikula. Levi jajnik velicine 38x22 mm, normoehogene strome. Cavum Douglasy prazan. Dg Colpitis vagionalis. Degeneratio mycrocistica ovarii bil. Kao terapiju dobila sam Diane 35, 3 meseca, i vaginalete Lactovag, 7 dana. Molim Vas za objasnjenje ucestale pojave vaginalnih cisti. Unapred zahvalna
Odgovori