transplantacija srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
miha78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 7:13 pm

transplantacija srca

Post od miha78 »

Moj otac boluje par godina od hronicne srcane insuficijencije(dilatativna cardiomiopatija ),reaguje dobro na terapiju medikamentima, ali doktor nam je rekao da ti lekovi ne mogu stalno da deluju, i da je jedini spas transplantacija srca. Da li neko zna da se kod nas izvodi takna operacija, a ako ne gde u susedtvu se to moze obaviti i po kojoj proceduri? Molim vas ako neko zna nesto o tome...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

nazalost, ne izvodi se u srbiji.
trebalo bi da zakazete pregled u nekom od velikih centara (kcs, dedinje,...) i odatle pokrenete proceduru... na donora se nekada veoma dugo ceka.
miha78
Novi član
Novi član

Post od miha78 »

ne znam sta da radim, kolike su sanse da ga prime negde u inostranstvu, i kolika bi bila cena takve operacije?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

svako ko ima medicinsku indikaciju za transplantaciju stavlja se na listu. cena mi nije poznata. u svakom slucaju najbolje je da sto pre otpocnete proceduru a ne kada se stanje toliko pogorsa da postane zavistan od parenteralne potpore. trazite uput za nadleznu terc. ustanovu - kcs ili dedinje
miha78
Novi član
Novi član

Post od miha78 »

Hvala na odg. probacemo na inst.dedinje.
a bre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 2:13 pm

Post od a bre »

Miha pokusao sam da ti odgovorim na blicovom forumu
miha78
Novi član
Novi član

Post od miha78 »

hvala ti , video sam sad. Jesi li ti pokusavao nesto u vezi tvog problema. I na koji nacin uspostaviti kontakt sa klinikom u gracu?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

dedinje ili kcs (ili sremska kamenica) mora da postavi indikaciju za transplantaciju. u tim ustanovama cete dobiti instrukcije, i u njima ce biti vrsene naknadne kontrole posle intervencije (tj. u onoj za koju se opredelite.)
Odgovori