trudnoca i brusnica

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
spy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm

trudnoca i brusnica

Post od spy »

Nisam bas sigurna da li postavljam pitanje na pravom mestu!Oprostite!
Imam konstantan problem sa besikom i iz tog razloga kupujem plod brusnice (pojedem po saku dnevno).Moze li mi neko strucan resiti dilemu jeli to opasno po bebu ili ne posto citajuci na forumu se ne podudaraju misljenja?Sada sam 7. nedelja.Hvala unapred!!!
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Pila sam sirup od brusnice zbog slicnih problema, cini mi se da je na pakovanju pisalo da se ne preporucuje upotreba tokom trudnoce. Mozda bi trebalo da pokusas sa cajevima?
prgavi cvetic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:19 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od prgavi cvetic »

Poenta je u puno tecnosti, a brusnica nije stetna po plod, dok je recimo uvin caj stetan po plod tokom trudnoce. U Americi su ga cak i zabranili za trudnice. :roll:
Nema tako velikog problema da se od njega ne moze pobeci! Snoopy
http://www.21dan.com/forum/forum.jsp
spy
Aktivan član
Aktivan član

Post od spy »

Hvala na odgovorima!Danas sam kupila plodove brusnice jer sam se raspitala i receno mi je da nije stetna u trudnoci!
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Meni je preporucen caj od brusnice jer nije stetan, ali ga nisam pila. Postoji mesavina iz biljne apoteke Josif Pancic koja je namenjena deci i trudnicama, ali je meni taj caj bio slab.
I ono sto me nerviralo sto mi je sve i jedan lekar rekao da smem uvu da pijem u trudnoci, a u apotecice se farmaceuti slogiraju kad je kupujem. Mislim da su mi rekli da moze zazvati kontrakcije, mada sam je ja svo vreme u umerenim kocinama pila i sve je bilo ok.
spy
Aktivan član
Aktivan član

Post od spy »

Hvala svima!
Odgovori