sumece tablete u trudnoci da ili ne?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
spy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm

sumece tablete u trudnoci da ili ne?

Post od spy »

Zanima me da li je uu trudnoci bezbedno piti sumece tablete vitamina C i Ca ili kapsule Oligogal Se?
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 8:37 pm

Post od sandla »

Meni je moj ginekolog rekao da pijem iskljucivo sumece tablete vitamina c od 1000mg, a za Ca ne znam ... 11 nedelja sam, pozdrav
Majda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2005 8:42 pm

Post od Majda »

Pila sam, po savetu lekara, tokom cele trudnoce sumece tablete - vitamin C, 1000mg i magnezijum i tokoferol ( vit E). Kasnije sam cula da nije bas pozeljno piti vise od jedne sumece dnevno pa sam kombinovala, jedan dan c, jedan mg... ali to tek od 7. meseca. Ne znam zbog cega bi pila Ca? Narocito ako je pocetak trudnoce.
Pozdrav!
:)
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Nemoj piti sumece tablete, uostalom novija istrazivanja pokazuju da C vitamin zna da izazove alergijske reakcije kod beba, cak da dovede kasnije do razvoja astme. Receno mi je da ako moram i ako mislim da cu se mozda prehladiti uzmem Galenikin C vitamin koji je kao najmanje vestacki, a to su tablete, 10 tableta je oko 20din. U svakom slucaju probaj sto vise vitamina prirodnim putem uneti, ukoliko je krvna slika nesto losija od 4-5. meseca se uzima Mamavit, a to je optimalan kompleks vitamina i minerala za trudnice i dojilje, tako da nema potrebe piti raznovrsne sumece tablete, cak i kalcijum gedaj vise prirodnim putem da se unese.
Ja sam od sumecih jedino pila Magnezijum i to 2 tablete dnevno kako bih opustila misice materice i smanjila kontrakcije, inace sam nosila blizance. magnezijum takodje ublazava pojavu nocnih grceva u trudnoci kasnije i zaista pomaze, tako da je to jedino od sumecih preparata sto sam uzimala. Sve je bilo ok.
Korisnikov avatar
Bomini
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 7:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Bomini »

Meni su isto rekli da mogu šumeći vitamin C, i ja ga koristim. Osim njega uzimam folnu kiselinu od 5mg i Revitu Fe.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Drage trudnjače
Sem Folne kiseline i eventualno preparata gvožđa ne vidim razlog za uzimanje bilo kakvih drugih vitaminsko mineralnih kompleksa?!
A da pojedete koju jabuku ili neko drugo voće, između ostalog poboljšavaju i rad creva? :wink:

Pozdrav DrPeđaDj
spy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm

Post od spy »

Hvala svima na odgovorima...vidim misljenja su jako podeljena tako da...ne znam...ipak cu konsultovati svog lekara!
Odgovori